Oktatás

2022.11.17. 18:36

Újabb Élménysuli címeket osztottak ki az egri egyetemen

Öt éve indult a program, hogy a diákok boldogan járjanak iskolába, most örökös Élménysuli címeket is átadtak.

Sz. M. L.

A Komplex Alapprogram Élménysuli cím- és a KAPOCS-iskolahálózat tagjainak tanúsítványátadási ünnepsége a Líceum Kápolnájában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Fiatal koromban még tanársegédként Hollandiaban volt szerencsém módszertant tanulni. A gyermekek boldogok voltak, jól érezték magukat, szerettek iskolába járni, mert a tanárok kedvesek és vidámak voltak. Akkor irigykedve néztem erre a rendszerre. Mi az Eszterházy Károly Egyetemen magas szinten műveljük a módszertant, de kollégáimmal sokáig álmodoztunk róla, hogy Eszterházy köznevelesi módszertant hozunk létre. Ennek régebben nem igazán kedvezett a köznevelés, nem volt tér a kreativitásnak. Ezért is volt nagy öröm, hogy 2014-ben az akkori EMMI felkért a Komplex Alapprogram kidolgozására – mondta dr. Pajtókné dr. Tari Ilona az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. 

– Elkezdtünk iskolát fejleszteni, olyat ahol a gyermekek boldogok lesznek. Olyan iskolát, amely az ágazat irányító módszereinek is megfelel, komplex program, teret enged a kreativitásnak és a művészetnek. Hiszen a gyermekek fejlődése attól függ, hogy kisgyermekkorban milyen fejlesztést kap. Sokat jelentett a minisztérium, a bekapcsolódó iskolák támogatása. Ha van egy jó oktatási program az már félsiker. Úgy gondoltuk az Élménysuli címet azok az intézmények nyerjék el, akik igen magas szinten művelik az általunk megálmodottakat – ismertette. 

Folyamatosan lehet csatlakozni a KAPOCS-iskolahálózathoz és pályázni az Élménysuli címre. Az eseményen az előbbi címet a Vasvári Általános Iskola illetve a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola kapta meg. Először nyerte el az Élménysuli címet a Kántor Mihály Általános Iskola Cigándról, a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium, a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola illetve a Vasvári Pál Általános Iskola Dunaújvárosból.

Másodjára 11 intézmény kapta meg a minősítést, Örökös Élménysuli címet pedig 8 intézmény kapott, ezek a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, a Lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI telephelye, Nagykátáról, a Mátray Gábor Általános Iskola, a Monori Ady Úti Általános Iskola, a Monori Jászai Mari Általános Iskola, a Vántus István Általános Iskola Nyírbogáton illetve az Egervári László Általános Iskola.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában