eger

2019.09.17. 16:26

Tizenkét iskola nyerte el az Élménysuli címet

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) egyik kiemelt projektje, a Komplex Alapprogram (KAP).

Sz. K.

A fő célkitűzés a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérséklése volt, az innovatív oktatási rendszert a 2018/2019-es tanévben 68 közoktatási intézmény vezette be és alkalmazza sikerrel. Közülük 12 pályázó nyerte el az Élménysuli címet, az elismeréseket az egri egyetemen tartott ünnepségen vették át a díjazottak kedden. A most kezdődött tanévben a programban résztvevő iskolák száma több mint háromszáz.

Dr. Liptai Kálmán, az EKE egyetem rektora az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón e kezdeményezésről elmondta: hazánk nagy egyetemei összefogtak, hogy új dolgot teremtsenek. Dr. Révész László szakmai vezető kijelentette, elindult a KAPOCS-iskolahálózat és az Élménysuli is, az előbbi célja, hogy összefogja az említett alapprogramot megvalósító intézményeket. Az Élménysuli címet azok nyerhetik el, amelyek példaértékűen valósítják meg a KAP-ot, s jogosulttá válnak a logó használatára.

Racskó Réka, az informatikai fejlesztésekért felelős munkacsoport vezetője ismertette, megújult a honlapjuk is, mely felhasználóbarát és egyszerűbb lesz. Cél, hogy olyan tudásbázis jöjjön létre, amelyekben a pedagógusok megoszthatják egymással ötleteiket, tapasztalataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában