Önállóság

2022.12.18. 14:34

A maguk urai lennének a bükkszenterzsébetiek

Bükkszenterzsébeten is küzdenek a megemelt rezsiárakkal, de az önkormányzat takarékos, ésszerű gazdálkodásának köszönhetően jól zárják az idei évet - tudtuk meg Ortó Szilárd polgármestertől.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A falu első embere portálunknak elmondta, hogy a legnagyobb öröm számára, hogy az ezer lelkes település negyven önkormányzati alkalmazottjának sikerült kigazdálkodni karácsony előtt a 13. havi bérüket, ami már a számlájukra került. Gondoltak szorgalmas közmunkásaikra is, ők is kapnak pénzbeli jutalmat az ünnepek előtt. 

A faluban év végére sem ürült ki a kassza, 30 millió forintos megtakarítással vágnak bele az új évbe. Mindeközben szépen halad a régi malom helyén a vállalkozói inkubátorház építése, amelyet jövő tavasszal adnak át. Itt tizenöt helyi és környékbeli vállalkozás kap majd helyet.

Fontolgatják azt is, hogy kiválnak a pétervásárai központú Aranykapu Humán Szolgáltató Központ térségi társulásból, és helyben oldanák meg a szociális feladatokat. Ehhez a helyi idősotthonban nyújtanának szakmai segítséget.

Idén négy régi, lepusztult, helyi ingatlant vásárolt meg az önkormányzat, s azt önerőből szépen felújíttatta. Ezeket értékesíteni szeretnék, ami újabb bevételt hozhat a helyhatóságnak. 

Intézményeik, az óvoda, a gyermekház, a kisiskola, a művelődési otthon, a helyben működő idősotthon rendben működnek. Ahol lehetett, ott a költséges gáz helyett fával fűtenek. A Parókia épületében rendezett programjaik teltházzal működtek az elmúlt hónapokban.  

Mivel a közvilágítás ára brutálisan emelkedett, ezért próbálják energiatakarékos, ledes izzókra cserélni a lámpatesteket.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában