Adomány

2022.12.08. 12:04

Építkezhetnek, vasutat építhetnek az egri kórházban lábadozó gyerekek

Nem csak hátrányos helyzetű, hanem beteg gyerekeken is segít a Kárpátok Alapítvány.

F. V. E.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány minden évben több ezer doboz Lego és Duplo csomagot juttat el hátrányos helyzetű gyerekek számára a Lego Csoport támogatásával. Idén összesen 17 ezer gyereket ajándékoznak meg, többek között a Markhot Ferenc Kórházban gyógyuló gyerekeket is.

– A korábbi években is ellátogattunk már az egri kórházba, hogy ajándékot hozzunk a kicsiknek. Most klasszikus építőkockákat és vonatmodelleket, vasúti síneket is hoztunk. Ezek ezért is jók, mert a dobozok egymással kombinálhatók, s kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást nyújtanak. Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a kórházat, mert pontosan tudjuk, milyen az, amikor kórházba kerül egy gyermek, és ilyenkor sokat számít, ha nem a betegségére figyel, hanem el tudja foglalni magát, például legózásssal – mondta el portálunknak Németh Mercédesz, a Kárpátok Alapítvány projekt koordinátora.

A kockákkal való építés azon kívül, hogy nagy örömet okoz a gyerekeknek, és izgatottan vesznek részt az építkezésben, nagyban fejleszti a különböző készségeiket is. Így elmondható, hogy a megkapott játék nem csak kiváló időtöltés a gyerekek számára, de nagyon hasznos a fejlődésükben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában