Nébih

2022.12.06. 07:18

Erdővédelmi bírságot szabott ki a hatóság egy poroszlói férfira

Novemberben is rendszeresen végzett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Heves megyében és akadt olyan, akinél hiányosságokat tártak fel.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán teszi nyilvánossá a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzések során feltárt jogsértéseket.

A hatóság a poroszlói székhellyel vagy telephellyel rendelkező N. B. ellen erdővédelmi bírságot állapított meg faanyag kereskedelmi lánccal kapcsolatos jogsértés miatt, kötelezte őt a regisztráció kiegészítésére, illetve a hiányosságok megszüntetésére. 

Mint írják, N. B. elmulasztotta a faanyag kereskedelmi láncban lévő fatermék nyomonkövethetősége érdekében meghatározott kötelezettségét. Az N. B. által megküldött szigorú számadású szállítójegyek nyilvántartása nem felelt meg a jogszabályban előírtaknak. Ezen felül elmulasztotta a nyomdai úton előállított szigorú számadású szállítójegyek használatának bejelentésére vonatkozó bejelentési kötelezettség teljesítését is. Továbbá a szállítójegy nem megfelelő tartalmú kiállításával megszegte a szállítási és felhasználási rendelkezéseket és elmulasztotta az előírt bejelentési kötelezettségének teljesítését. 

A fentebb említettek miatt a Nébih 50 ezer forint erdővédelmi bírságot állapított meg és kötelezte N.B.-t, hogy a törvény által előírt nyilvántartásba vételi bejelentése (regisztrációja) során megadott adatokat egészítse ki a telephely tekintetében, melynek keretében adja meg a ténylegesen faanyag kereskedelmi tevékenység végzésére használt telephelyeinek (ahonnan a fakitermelést követően faanyag értékesítést végez) a címét az ott végzett fatermékekkel kapcsolatos munkákra vonatkozó tevékenységi körrel együtt. A faanyag nyomon követhetőségét biztosító nyilvántartásaival kapcsolatban feltárt hibák és hiányosságok megszüntetésére is kötelezte őt a hatóság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában