Előadás

2022.12.11. 09:02

Exkluzív beszámolót hallhatnak az Aranybulla történelmi minisorozatról Besenyőtelken

Újabb izgalmas előadást hallgathatnak meg a helyi könyvtárban a besenyőtelkiek, és az oda látogatók.

F. V. E.

Forrás: Beküldött fotó

Történelmi minisorozatot forgattak az Aranybulla létrejöttéről, s az egyik forgatókönyvíró, Trux Béla exkluzív előadást tart a filmről Besenyőtelken december 13-án, kedden 17 órától a könyvtárban.

A Nemzeti Filmintézet korábban elmondta a sorozatról, hogy a történet fókuszában II. András király áll, aki az országot veszélyeztető belső és külső ellenségek legyőzésére 1222-ben olyan korszakalkotó törvénycsomagot fogadott el, amely akkor Európában egyedülálló volt. A sorozat tehát méltó ünneplése az Aranybulla kiadása 800. évfordulójánának. A jubileumra készülő tévésorozat forgatókönyvét Kis-Szabó Márk és Trux Béla jegyzi.

Kristonné Kovács Rita, besenyőtelki könyvtáros portálunknak elmondta, Trux Béla történelmi regényíró már több sikeres előadást tartott a könyvtárukban. A mostani pedig igazán különleges alkalom lesz, hiszen az alkotó most először beszél nagyközönség előtt az Aranybulláról szóló sorozatról, amely decemberben készül el. 

A keddi előadáson Trux Béla beszél majd az Aranybulla születésének okairól és II. Andrásról, valamint a dokumentum sorozathoz kapcsolódó munkájáról, és exkluzív képeket is mutat majd az érdeklődőknek a forgatásról – ismertette a könyvtáros.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában