Ünnep

2022.12.07. 09:55

Fennállásának 15 éves jubileumát tartotta az Ezüstidő Szabadidős Egyesület Egerben

Jubileumi ünnepségen köszöntötték helyi aktivisták és a megyei nyugdíjas tagszervezetek képviselői 15. születésnapján az egri Ezüstidő Szabadidős Egyesületet.

S. S.

Színpadon az Ezüstidő Szabadidős Egyesület énekkara

Forrás: HMH

Elnökük, Fűrész János a portálunknak azt mondta, hogy határtalanul boldog azért, hogy egy egy irányba néző, cselekvő közösség alapító elnöke lehet. 

– Másfél évtizeddel ezelőtt tizen egymás vállára álltunk, hogy messzebb lássunk, s Ezüstidő Szabadidős Egyesület néven bejegyeztettük az új civil közösséget. Szívünkre helyeztük a vágyat, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére, kulturális, hagyományéltető, életmódváltó programokat szervezzünk, népszerűsítsük Eger és a nemzet történelmi, irodalmi, művészeti értékeit – fogalmazott az egyesületi elnök. 

Elmondta: több mint kétszáz ismeretterjesztő előadást, találkozót tartottak a kultúra világából – Egri tollforgatók, Egri arcok, Egészség abc, Jeles napok, Történelmünk nagyjai... Sok éven át 15-20 helyen léptek fel dalosaik, háromhavonta nótaműsort rendeztek, fél tucatszor hirdették meg az Országos és Határon túli Nótás Találkozót, nótacsászárt és -császárnőt koronáztak, megalapították a Nemzet Magyarnóta-énekese érdemkereszt kitüntetést. 

– A legsikeresebb programunk a 14 éve töretlenül menő Ismert egriek – Más szerepben zenés műsorunk műkedvelő talentumokkal. Unikális kiállítások sorát szerveztük meg. Állandó éves tárlatunk, immár 14. alkalommal az AgriaAutArt, az egri amatőr képzőművészek kiállítása 50-70 alkotóval – sorolta. 

De segítettek is, ahol tudtak: hat alkalommal rendeztek Jótékonysági Gálát a vakok és gyengénlátók javára, műsorral köszöntötték évente a környező idősotthonok lakóit, elindítói voltak az Aranyéletkorúak mozijának az Urániában, rendszeresen karácsonyi csomagot küldtek a kárpátaljai Beregdéda rászorultjainak.
– Lelkes tagjaink szép eredményeket értek el a Virágos Eger és a Kert-Magyarország mozgalomban. Az évek során legalább 16 nagyobb várost, 11 kisebb környékbeli települést jártunk be ismerkedve épített örökségükkel. Rendszeres szervezői és résztvevői voltunk az Életet az Éveknek megyei nyugdíjas-szervezet rendezvényeinek, az egri Civil Kerekasztal programjainak – mondta Fűrész János. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában