Nyertes pályázat

2022.12.07. 18:21

Halálos diagnózis után is van boldog élet – országos versenyt nyert az egerszalóki Czipó Éva gyógyulástörténetéről szóló írása

Az egerszalóki Czipó Éva írása nyert a Felelősen magadért, Adj erőt! című pályázatán. Történetével erőt szeretne adni másoknak, s példát mutatni, hogy igenis lehet boldogan élni azután is, hogy közlik az emberrel, hogy rákos.

F. V. E.

Czipó Éva, a Regea Alapítvány önkéntes segítője.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nőket érintő nehézségekről és betegségekről, gyógyulásokról, valamint kilátástalannak tűnő helyzetekről is megoszthatták történetüket a nevezők. Egyebek között endometriózisról, daganatos megbetegedésekről, meddőségről szóló történetekkel lehetett pályázni.

Czipó Éva maga is érintett a témában, így csatlakozott az egri Regionális Egészségügyért Alapítványhoz (Regea), ahol azon túl, hogy hasznos szakmai tanácsokat kapnak a tagok, s megosztják a tapasztalataikat, rengeteg témában támogatják, segítik is egymást. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Regea helyi klubját Czipó Éva alapította meg. Mint mondta, céljuk, hogy az online tartott találkozók után személyes kapcsolatot tudjanak kialakítani, ezért kéthetente összegyűlnek megyeszékhelyünkön, s jó hangulatban beszélgetnek a legkülönfélébb témákról, például a mese gyógyító erejéről, vagy a betegséggel küzdők életminőségét javító mozgásformákról.

A Felelősen magadért felhívásában pozitív, ikon és bátor kategóriákban hirdettek versenyt. Czipó Éva a bátor kategória győztese lett a Nincs című írásával, mely arról szól, miket élt át, milyen érzései voltak, miután a daganatos betegség után megműtötték, s hogyan állt talpra a kezelések és az operáció után. Az írás eredetileg a Falavelek 2 című, gyógyulástörténeteket is tartalmazó könyvben jelent meg, aztán nevezett a pályázatra.

– Nagy örömmel tölt el, hogy pozitív elbírásálban részesült az írásom. Ahogy a csoporttal, ezzel a történettel is az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen vagy bármilyen más betegséggel küzdenek, s szeretnék példát mutatni, hogy egy elsőre ijesztőnek hangzó, még akár halálos kimenetelűnek jósolt diagnózis után is lehet minőségi és boldog életet élni – jegyezte meg Czipó Éva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában