Üzemanyag-helyzet

2022.12.07. 17:26

Kevesebben keresték fel a benzinkutakat Heves megyében az ársapka kivezetése után

Széttartanak az üzemanyagárak az üzemanyag-ársapka eltörlése után, de szerdán kevesebben tankoltak, mint az előző napokon.

Tóth Balázs

A kutakon már az új, ársapka utáni ár olvasható

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A keddi roham után csendes napjuk volt a benzinkutaknak a lakossági üzemanyag-ársapka eltörlésével. Reggel ugyan néhány kúton még volt soban állás, de ennek oka az lehetett, hogy számos benzinkút előző nap leürült és még nem pótolták. Napközben üres volt az egri Orlen, ahol egyébként még prémium üzemanyagot sem lehetett kapni, de Eger más kútjait, valamint a füzesabonyi MOL-ét is lehetett autók nélkül látni.

Van, aki örül az ársapka eltörlésének, abban bízik, hogy ezután biztosan kap üzemanyagot. Egy vállalkozó azt mondta, azzal, hogy az egyik hálózat csak üzemanyag-kártyával engedett tankolni néhány kútján, az ellátásbiztonsági szempontból jó volt. Változtattak a napi rutinon is, amikor tudtak, tankoltak, ha a szintjelző szerint féltanknyi gázolaj maradt az autókban. Az ársapka eltörlésével arra kíváncsi, hogy lejjebb, vagy följebb mennek majd az üzemanyagárak.

Szaniszló Zsolt, a szilvásváradi és a dédestapolcsányi töltőállomások tulajdonosa arról számolt be, hogy hiába volt a két kút a MOL prioritási listáján a második és a harmadik helyen, a hétvégén mindkettő leürült, kaotikus állapot volt. Szerinte jövő hétre állhat teljesen helyre az üzemanyag-szolgáltatás. Úgy gondolja, az emberek az emelkedő árak miatt jobban meg fogják gondolni, mikor és mennyit tankoljanak. Eddig szerinte nem volt jellemző a túlfogyasztás az ő térségükben. A 480 forintos literenkénti ár már nem volt tartható, az import kiesése és annak pótlása óriási terhet rótt a MOL-ra. A kereskedőknek mindez rossz, a lakosságnak jó volt. Szaniszló Zsolt szerint dicséret illeti a kútkezelőket és a töltőállomás-tulajdonosokat, hogy végigcsinálták ezt az egy évet. Úgy véli, az embereknek örülniük kell, hogy eddig 480 forintért tankolhattak benzint és gázolajat.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában