Öröm

2022.12.20. 13:20

Sikeres évet könyvelhetnek el maguknak az aldebrőiek

A korábbiakhoz ­hasonlóan ebben az évben is igazán sikeres esztendőn van túl ­Aldebrő. Az önkormányzati munka jóvoltából pályázatokat nyertek, ennek köszönhetően fejlesztéseket valósítottak meg, és a falu látképének szebbé tételéért is sokat tettek.

Fekete-Vadászi Erika

Intézményavatás. Az új bölcsődében modern környezetben, szakképzett dolgozók mellett fejlődhetnek a legkisebbek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Számos felújítás történt a településen, emellett a kerékpárút munkálatai is szépen haladtak ebben az évben, és decemberre elkészült a bölcsőde is, így már a legkisebbek is helyben csepered­hetnek. 

– Korszerű, modern bútorokkal és játékokkal felszerelt a hét gyermek befogadására alkalmas intézmény. A csoportszoba mellett az egészségre jótékony hatást gyakorló sószoba is helyet kapott benne, valamint egyebek között konyha, tároló, fürdető is – mondta el a Hírlapnak Csirke Anita Lilla, az Aldebrői Királylányok, Királyfiak Családi Bölcsőde vezetője. 

Az átadóünnepség ­idejére már mind a hét hely be is telt jelentkezőkkel, így maximális létszámmal tudják elkezdeni a gyermekintézmény működését. A bölcsőde munkájának irányítója kiemelte, fontos céljuk, hogy boldog gyermekeket neveljenek azáltal, hogy biztosítják számukra a vidám és önfeledt játék lehetőségét, s fontosnak tartják, hogy hozzájáruljanak a kicsik fejlődéséhez, például bővítsék a szókincsüket, fejlesszék a beszédkészségüket, valamint segítségükre legyenek abban, hogy minden fontos dolgot elsajátíthassanak, amire ilyen korban szükségük van, legyen szó például öltözködésről, kulturált étkezésről vagy tisztálkodásról. 

Lelkes szépítők

– A közösségi ültetést novemberben tartottuk. A kezdeményezéshez csatlakozott a Cseralja Vadásztársaság és a Polgárőr Egyesület is. Az önkéntesek közül mindenki nagyon lelkes volt, ásóval, kapával, gereblyével érkeztek az ültetéshez. A legkisebbek is tevékenyen részt vettek, minden dolgos kéz jól jött – jegyezte meg Pásztor Szilvia. Emellett szemétszedést, sportnapot is szerveztek, és a jövőre nézve is vannak még terveik, melyek megvalósításához továbbra is számítanak a helyiekre. Ápolni kell az elültetett növényeket, hogy nagy, árnyat adó fákká fejlődhessenek. 

A felújítások, pályázati megvalósulások mellett a falu szebbé tételéért is sokat tettek idén a helyiek, így nemcsak modernebb településsé válik Aldebrő, de szebb látványt is nyújt. 

– A kerékpárút megépítésével jelentősen csökkent a zöldterület nagysága kis falunkban. Árnyat adó fák, szépen gondozott virágoskertek tűntek el. Amellett, hogy a kerékpárút nagyon hasznos, többen éreztük úgy, hogy nem szeretnénk betonrengetegben élni, ezért is hívtuk életre a faluszépítő kezdeményezést – ismertette Pásztor Szilvia, a Szabadidősport Klub Aldebrő elnöke. 

A faluszépítők határozott célja, hogy a civil szervezetek és a lakosság összefogásával pozitív változásokat érjenek el. A képviselő-testület teljes mértékben támogatja őket abban, hogy fásítással, virágok ültetésével több zöldfelületet hozzanak létre. Rendkívül tevékenyek voltak idén, összesen 35 fát, például juhart és kőrist, és 200 tő levendulát ültettek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában