Akció

2022.12.17. 19:53

Tiszteld az ételt, tiszteld az életet: segítő akciót indított a lőrinci alpolgármester

Már Selypen is lesz Szeretetláda.

T. O.

Gedei Sándor önkormányzati képviselő is segített

Forrás: Beküldött fotó

Több évre visszanyúló hagyománya van a településen a karácsony előtti karitatív kezdeményezéseknek. A selypi városrészben például Hozd és vidd! akció keretében az útkereszteződésben lévő padokra lehet kihelyezni a rászorulóknak szánt felajánlásokat – egyebek mellett ruhaneműket, ételt, édességet, játékokat, s feltehetően ez így lesz az idén is.

A napokban újabb segítő szándékú felhívást tett közzé Pálinkás Péter alpolgármester. A Tiszteld az ételt, tiszteld az életet! mottóval ellátott közleménye szerint szeretetládát és hűtőszekrényt állítottak fel a városközpontban, az Árkádnál.

– Ezekben a nehéz időkben különösen fontos, hogy ne pazaroljuk az ételt. A Szeretetláda arra szolgál, hogy a feleslegessé vált javakat tovább adhassuk azoknak, akiknek komoly kihívás, hogy minden nap jól tudjanak lakni – indokolta a döntést Pálinkás Péter. 

– A háztartásokban megmaradt többlet – konzerv, befőtt, tészta, liszt, cukor – másoknak nagy segítség lehet, de a fölös kenyeret, zsemlét, joghurtot, tejet is érdemes a rászorulóknak odaadni. A romlandó élelmiszert, feliratozva a szavatossági idejével, célszerű az ugyancsak kihelyezett hűtőbe rakni. Örömmel fogadunk megmaradt tisztítószert, szappant, sampont, mosóport, fertőtlenítőszereket, jó állapotú ruhaneműt is.

Hogy az elgondolás célba talált, jelzi az is, hogy hamarosan Selypen, Édes Erzsébet virágboltjánál is lesz szeretetláda – tájékoztatott Pálinkás Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában