Visszapillantó

2022.12.27. 13:42

Újra régi fényében ragyoghat a pétervásárai Keglevich-kastély, ez is az év jó híre volt

Idén februárban adtunk hírt arról, hogy Pétervásárán újra visszakerült a városhoz a Keglevich kastély, derül ki visszapillantónkból.

B. K.

Keglevich-kastély

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Oláh Nikolett

Hosszú-hosszú előkészítő munka, tárgyalások és levelezések végtelen sora után idén februárban a városbeli Keglevich-kastély vagyonkezelési joga visszakerült az önkormányzathoz. Hat éve küzdöttek ezért a pillanatért.

Hatalmas öröm, s legalább ekkora kihívás is egyben, hogy újra az észak-hevesi város birtokába került a Keglevich-kastély. A szerződés aláírását követően már a kulcsok átadása is megtörtént. Azokat Eged István polgármester vette át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselőjétől, ezzel szimbolizálva azt, hogy egy folyamat lezárult.

A város vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a korábban szebb napokat látott épület 1972-ben került a Magyar Állam vagyonkezelésébe, és most Pétervásáráé lehet az a megtisztelő feladat, hogy a patinás létesítmény újra régi fényében ragyoghasson. Az önkormányzat egyelőre még keresi az ingatlan jövőbeli funkcióját, és abban bíznak, hogy a jövőben az ehhez szükséges források is rendelkezésre állnak majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában