Pályaválasztás

2023.01.22. 08:44

A bilincs is kattant a detki iskolában

Pályaválasztási napot tartottak a helyi általános iskolában.

Sz. Sz. I.

Izgalmas volt a rendőrségi bemutató

Forrás: Petőfi Sándor Általános Iskola

Pályaválasztási napot tartottak a napokban a detki Petőfi Sándor Általános Iskolában, tájékoztatta portálunkat dr. Vona-Túri Diána intézményvezető. 

– A nap során tizenegy szakma képviseltette magát iskolánkban. Fábiánné Kiss Katalin a fotózás rejtelmeibe, Gál Piroska a művészet és a festészet világába vezette be a diákokat. Tóth Dóra cukrászsüteményei után a ruhakészítés fortéjait ismerhették meg a diákok Kovácsné Urbán Katalin tolmácsolásában, melyet Bakosné Baranyi Andrea virágkölteményei követtek a sorban. Varga-Fehér Judit a védőnői szakmai szépségeit, Borosné Rohánszki Zsuzsanna pedig a fodrászat sokféleségét prezentálta a diákoknak. A fiúk nagy örömére Vona Ádám famegmunkáló, asztalos, ács- és fafaragó eszközökkel, Takács Tamás rendőri felszerelésekkel tartott interaktív foglalkozást. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói a természetvédelmi őrök életéből mutattak be részleteket, a nap zárásaként pedig Révai Ádám a sportrehabilitáció egyes területeit demonstrálta diákjai segítségével. Köszönöm nekik, amiért időt szakítottak erre a nemes feladatra, s ilyen színvonalas és érdekes tartalommal töltötték meg előadásaikat – részletezte dr. Vona-Túri Diána.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában