Döbbenet

2023.01.14. 15:26

Kínzás: úgy tűnik sorra éhen halnak egy helyi család házában a macskák, aggódik a novaji polgármester

Sanyarú körülmények közt élnek a macskák az egyik háznál, a novaji polgármester szeretné, ha jobb sorsa lenne az állatoknak.

Sz. M. L.

– Községünkben egy család nagyon sok cicát tart, nagyon rossz körülmények között. Ez nem felelős állattartás, hanem állatkínzás. Információim szerint a cicák szó szerint éhen haltak és halnak  – hívta föl a figyelmet közösségi oldalán Demkó Gábor, Novaj polgármestere. Mint írta, állatvédő és szerető emberként ez nagyon felháborította.

– Ezek után megteszem a szükséges lépéseket, és remélem, hogy a házban lévő cicák jobb körülmények között élhetnek majd! Eljutott hozzám néhány fotó egy novaji Facebook csoporton keresztül, s a szomorú képek láttán kezdeményezni fogom az érintett szakhatóságoknál a megfelelő eljárást annak érdekében, hogy ezt a családot örökre tiltsák el az állattartástól. Bízom a hatóságok segítőkész hozzáállásában és előremutató, felelős döntéshozásban. Hiszen mi emberek vagyunk felelősek a körülöttünk élő állatok jólétéért is – hangsúlyozta a novaji polgármester.

(Képünk illusztráció.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában