Újabb vélemény

2023.01.11. 11:26

Az egri DK szerint Mirkóczki Ádámnak van igaza a parkolóház ügyben

A DK közleménye szerint felelősöket kell keresni.

Sz. M. L.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt héten jelentős politikai vihart kavart a Katona téren lévő parkolóház ügye, miszerint Mirkóczki Ádám polgármester annak ellenére nem kívánja aláírni a szerződéshosszabbítást, hogy arról egy közgyűlési határozat született. Oroján Sándor, Mirkóczki Zita, Keresztes Zoltán és Komlósi Csaba önkormányzati képviselők külön fel is szólították, hogy mihamarabb írja alá, mondván veszélyezteti a belvárosi parkolási lehetőségeket – írta közleményben a Demokratikus Koalíció (DK) egri szervezete.

–Ebben a kérdésben egyetértünk Eger első emberének döntésével, ugyanis a parkolóház egyáltalán nem oldja meg az egri közlekedési és parkolási nehézségeket, másrészt súlyos terhet ró a város költségvetésére. Azt sem szabad elfeledni, hogy az egész parkolóház-projekt egy újabb fideszes közpénz-kiszervezés volt, amelynek árát a mai napig az adófizetők kénytelenek viselni. Mirkóczki Ádám felsorolt pár felelőst, de mi szeretnénk segíteni, kiknek volt még ebben az ügyben szerepe. Felelősség terheli Habis László korábbi polgármestert és Pajtók Gábor országgyűlési képviselőt, aki akkor az EVAT Igazgatóságának az elnökeként szintén érintett volt ennek a rendkívül előnytelen pénzügyi konstrukciónak a kialakításában. Ugyanakkor felelősség terheli a kivitelezőt is, amiért a parkolóház folyamatosan beázik, a felső emeletre való feljutás még jelentős vezetési tapasztalattal rendelkezők számára sem egyszerű, így egyáltalán nem alkalmas betölteni szerepét, hogy mérsékelje a belvárosi parkolási nehézségeket – közölte a DK.
A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete szerint ideje felvetni azok felelősségét, akik szerintük a városra erőltették a parkolóházat, ezzel hosszú évekre veszélybe sodorták Eger pénzügyi stabilitását, miközben az épület jottányit sem segített az itt élőknek. 

– Annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a belvárosra nehezedő autósforgalmat, átfogó közlekedési és parkolási stratégiára van szükség, amely már legalább egy évtizede várat magára. A Demokratikus Koalíció éppen ezért szakértőkkel egyeztetve tervet dolgoz ki, hogy miként lehetne megoldani ezt a krónikus problémát – zárták soraikat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában