Kísértetház

2023.01.11. 10:57

Egyelőre nem tudjuk, hány autó ragadt benn a parkolóházban, ami szerda reggeltől nem működik

Érdeklődés hiányában elmaradt a tömeges felháborodás a parkolóház bezárása miatt.

Sz. M. L.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– És most jobb így? – hangzott egy idősebb férfi költői kérdése szerda reggel a Katona téri parkolóház előtt, melyet kilenc órakor bezárt az Evat Zrt., a cég, amely immár 2020-óta szerződés nélkül üzemelteti a létesítményt. Lázongó tömeg nem gyűlt össze, hiszen mint az a városban élők számára ismert, a parkolóház kihasználtsága nem volt épp csúcsra járatva. Olykor szinte teljesen üresen állt, az autósok valamiért inkább a közterületen szeretnek parkolni. Ezentúl másként nem is tehetnek, hiszen az Evat határozatlan időre lehúzta a rácsokat az épületen. Őrzést még biztosítanak, s ügyfélszolgálatukon keresztül az esetlegesen bennmaradt gépjárművekkel kapcsolatban is lehet érdeklődni. Arról, hogy pontosan hány autó maradt benn, érdeklődtünk náluk, amint választ kapunk, beszámoltunk róla.

– Néha, ha sehol nem volt hely, beálltunk ide – mondta kérdésünkre egy nő, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le. – Én nem szeretem, mert nehezen állok be, a férjem szokott vezetni olyankor. Akkor viszont nagyon hasznos volt, ha hosszú időre le kellett tenni a kocsit, és úgy láttam, a kórházban dolgozók is használták – tette hozzá.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mirkóczki Ádám polgármester a bezárás után közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy az EVAT Zrt. a Katona téri parkolóház mai bezárásával vitán felül bizonyította, hogy mind az igazgatóságának tagjai, mind a vezérigazgató teljes mértékben alkalmatlanok feladatuk ellátására és az egri emberek szolgálatára.

– Ezen lépésükkel kizárólag rám akarnak nyomást helyezni, hogy írjam alá azt a 25 éves bérleti szerződést, amely a mai árakon számolva is 1,5 milliárd forintos kárt okozna az egri adófizetőknek. Emlékeztetném az Evat Zrt. vezetését és az egri autósokat, hogy 2020 tavaszától, tehát közel három éve, az Evat Zrt. aláírt szerződés hiányában is ugyanúgy működtette a parkolóházat, mint korábban. Tény, hogy amíg valóban szakemberek irányították és vezették a céget, a parkolóház bezárására irányuló lépés föl sem merült, annak működése zavartalan volt. Amióta Oroján Sándor emberei átvették az irányítást, csak a káosz, a szabálytalanságok, a rosszindulat és a hozzá nem értés jellemzi a társaság működését. A magam részéről türelmet kérem az egriektől, ezt a problémát is meg fogjuk oldani, de nem bármi áron, és nem úgy, hogy korrupt emberek hízzanak abból, hogy Eger városa egy negyedszázadra eladósítja magát – közölte Mirkóczki Ádám.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Orosz Lászlóné Ibolya, a Fidesz-KDNP egri képviselője is kifejtette a véleményét: Eger érdeke az lett volna, és most is az lenne, hogy üzemeljen a parkolóház, mert így is kevés a parkolóhely a belvárosban.

– A polgármester két éve nem hajlandó megoldani a helyzetet: se féláron megvenni nem akarta a város számára, se jogszerűen és a korábbi árnál jóval olcsóbban bérelni sem akarja. Megoldást, cselekvést nem látunk tőle, csak kommunikációt és másokra mutogatást. A késlekedése csak idén januárig 200 milliós kárt okozott Egernek, és minden további késlekedés havi tízmilliós kárt jelent. A helyzet megoldása érdekében a közgyűlés mindent megtesz 3 éve. Adtunk felhatalmazást bármilyen megállapodás tárgyalására, adtunk a parkolóház végleges, félárú megvételére, és adtunk tavaly ősszel egy korábbinál olcsóbb bérleti szerződés aláírására is. Bármit választhat ezután is a polgármester, mi a megoldásban partnerek leszünk. A sértődést és vádaskodást viszont kérjük, fejezze be! – hangsúlyozta a képviselőasszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában