Évkönyv

2023.01.03. 17:33

Az új Gyöngyösi Kalendárium a tavalyi év tükre, méltatta a polgármester

Hagyományosan az év utolsó hónapjában jelent meg a Gyöngyösi Kalendárium, 2022-ben immár 34. alkalommal, tájékoztatott az évkönyvet kiadó önkormányzat. Hiesz György polgármester a kötet bevezetőjében lényegesnek nevezte a kiadvány megjelenését.

Sz. Sz. I.

Hiesz György polgármester méltatta a kalendáriumot

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

 – A szomszédban dúló orosz–ukrán háború okozta rendkívüli gazdasági nehézségek nem csupán a háztartásokat, de a város életét is érintik. A megszorító intézkedések ellenére az önkormányzat fontosnak tartja a hosszú múltra visszatekintő kulturális hagyományok, így a soron következő Gyöngyösi Kalendárium megőrzését – mondta Hiesz György. 

A kalendáriumban helyet kaptak Gyöngyös kiemelkedő személyiségei, akik munkásságukkal, szakmai és civil eredményeikkel a helyi közösség gyarapodását szolgálták a kultúra, az oktatás, az egészségügy területén. A tavaly a 90. születésnapját ünneplő dr. Fülöp Lajos az életéről, a nevelői tevékenységéről, a tudományos munkásságáról, a lokálpatriotizmusáról vall a könyvben, s maga is ír benne a magyar költészet kiemelkedő alakjával, Illyés Gyulával való találkozásáról. Olvashatunk a kötetben Matinné Szabó Katalin zenetanárról, a Musica Mansueta Kamarazenekar vezetőjéről, valamint dr. Faragó Tiborról, Mátrafüred jól ismert családorvosáról is. 

A kalendárium hiánypótló abban a tekintetben, hogy megszólaltat olyan átlagembereket, intézményeket, vállalkozásokat, amelyek sokak számára ismerősek, de nem irányul rájuk a figyelem, pedig Gyöngyös nélkülük üresebb lenne. A kiadványban gyöngyösi szerzők történeteit és verseit is olvashatjuk, s a város sportéletének legfontosabb eseményeiről és szereplőiről is szó esik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában