Kitüntetések

2022.12.17. 18:53

Dr. Fülöp Lajos nyelvész kapja a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést

A képviselő-testület más díjak odaítéléséről is döntött decemberi ülésén.

Sz. Sz. I.

Testületi ülés Gyöngyösön (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az év utolsó ülésén városi kitüntetésekről döntött Gyöngyös képviselő-testülete, adta hírül az önkormányzat. A Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést az idén 90. születésnapját betöltött dr. Fülöp Lajos nyelvész, etnográfus kapJa, míg a közösségeknek járó díjat az Attitude Táncműhelynek ítélték a képviselők. A díjat a Magyar Kultúra Napján adják majd át.

A grémium határozott az év legkiemelkedőbb sportolóinak elismeréséről is. Az év utánpótlás lány sportolójának Pernyész Dorottya búvárúszót, a Mátrai Erőmű Búvárklub többszörös magyar bajnok, 2022-ben felnőtt világbajnokságon győztes, junior Európa- és világbajnok versenyzőjét választották, míg az év utánpótlás fiú sportolója klubtársa, az idén egyebek mellett felnőtt és junior világcsúcsot úszó, három világbajnoki címet, valamint a felnőtt világbajnokságon egy ezüst- és egy bronzérmet szerző Kiss Nándor lett.

 Az év utánpótlás-csapata címet a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium sportlövőcsapata kapta, akik egyúttal a VAMAV Lövészsportklub sportolói. Az alakulat 2022-ben országos bajnoki címet nyert el. Az év női sportolójának Herczeg Gyöngyi erőemelőt, a Titán Erőemelő és Fitness SE versenyzőjét választották, aki idén egyebek mellett Európa-bajnoki és világbajnoki címet szerzett. 

Az év férfi sportolója címet a 2022-es paralimpián szereplő Dumity Richárd monosíversenyző viselheti, míg az év csapatának a 2021-ben és 2022-ben is országos bajnoki címet szerző VAMAV Lövész Sportklubot választották. Az Év Sportszakembere kitüntetést Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke veheti át.

A grémium döntött a Heves Vármegyei Rendészeti és Közbiztonsági díjra való felterjesztésről is. A gyöngyösi önkormányzat Ferenczy Dánielt, a Városrendészeti Igazgatóság vezetőjét terjeszti fel a kitüntetésre a Heves Megyei Közgyűlés számára. A Heves Vármegyei Klímabarát díjra a grémium a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.-t terjeszti fel klímatudatos tevékenysége, illetve a város lakosságának, fiataljainak szemléletformálása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában