Problémák

2023.01.12. 07:29

Farkas Attila felelőtlen vagyonkezeléssel vádolja az EKMK-t, szerinte miattuk kára keletkezett az adventi árusoknak

Azt mondja az adventi vásár alatt beáztak a faházak, egy pult is leszakadt.

Sz. M. L.

Elbontják az Advent dekorációs elemeit a Dobó Téren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A karbantartás hiánya miatt rossz állapotban érkeztek az idei Eger Adventra a faházak, melyeket a Dobó térre szoktak kitelepíteni rendezvények alkalmával, legalábbis Farkas Attila alpolgármester híradása szerint, aki pedig átadási-átvételi jegyzőkönyvekre hivatkozik.

Mint írja, még tavaly júniusban tett javaslatot Mirkóczki Zita (MSZP, A Városért Képviselőcsoport) arra, hogy a városi tulajdonban lévő 50 faház az Egri Kulturális és Művészeti Központ vagyonkezelésébe kerüljön, melyet  a közgyűlési többség kérdés nélkül megszavazott neki. Mint Farkas Attila fogalmazott, ez azután történt, hogy az ő emberük került az EKMK igazgatói székébe, utalva ezzel az akkor megválasztott új igazgatóra, Pataki Zsuzsannára. Mint ahogy arról beszámoltunk, a tavaly júniusi közgyűlésen sem Farkas Attila, sem Mirkóczki Ádám nem támogatta a vagyonkezelésbe adást.

– Mi már akkor sem értettük ennek okát és miértjét, és joggal tettük fel azokat a kérdéseket, hogy vajon melyik közművelődési szakember fogja karbantartani, lefesteni, szállítani a faházakat, vagy éppen a szükséges javítási munkálatokat azokon elvégezni. Nem is beszélve arról, hogy a kulturális központunknak, olyan telephelye sincs, ahol ezeket tárolni tudja. Sajnos félelmeink beigazolódtak, hiszen az EKMK új igazgatója, Pataki Zsuzsanna nem feltétlenül volt jó gazdája a városi vagyonnak. A rendezvények során használt faházak igencsak problémás állapotban kerültek kihelyezésre az Eger Adventkor a Dobó-térre – írta. Azt is hozzátette, szerinte az elmaradt karbantartási feladatok miatt az adventi árusok a következő problémákkal szembesültek, volt akinek kára is keletkezett. 

– A faházakban a vizesblokkok nem megfelelő állapotban voltak, hiányoztak szifonok, vagy éppen a csaptelepek. A gázrugók vagy hiányoztak vagy nem működtek. Volt ahol kilincs nem volt, vagy éppen az ajtóhoz a kulcsok hiányoztak, egyes pultok nem voltak a helyükre behelyezve. Az Advent során több faház beázott. Sajnálatos módon az egyik árus pultja leszakadt, az azon tárolt minőségi termékek leestek és összetörtek. A helyzet számunkra világos. Az EKMK szedi a faházak bérleti díjából a hasznot, míg a karbantartás szükségessége fel sem merült. Egyébként az Advent kezdetéig bőven lett volna lehetőségük a hiányosságokat és problémákat orvosolni, azonban ez nem megfelelően vagy egyáltalán nem történt meg. Oroján Sándor (Fidesz-KDNP frakcióvezető) és Mirkóczki Zita logikája addig jut el, hogy a hasznot be kell szedni, de, hogy utána mi történik az már senkit nem érdekel – vélekedett.

Írásban megkerestük a kulturális és művészeti központ vezetését is.

– Az említett témával kapcsolatban semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett hozzám az önkormányzattól, így érdemben nincs mire reagálnom – írta Pataki Zsuzsanna igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában