Januári záporok

2023.01.18. 11:57

Heves zápor csapott le Kerecsendre, Sirokban és Parádon aggódva figyelik a Tarnát

Havat várnánk január derekán, de napok óta szakadatlanul esik az eső. Nálatok mi a helyzet?

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szerda reggel nyolc órakor heves zápor csapott le Kerecsenden, ráadásul úgy, hogy egész éjszaka szakadatlanul esett az eső. Január közepén ez több, mint szokatlan jelenség. A hőmérő jelenleg 8 celsius fokot mutat. Az utcákon terebélyes tócsák, az alacsonyabban fekvő portákon is áll a víz. Tavaly nyáron a napokig tartó aszály idején sokat adtunk volna ezért a csapadék mennyiségért.  

Tuza Gábor, siroki polgármester Facebook-bejegyzése szerint a településen tegnap este plusz négy fokot mértek. Január 17-én este az sem normális, de hogy január 18-án reggel plusz hét, na az már tényleg......! Az eső is jött szépen, látszik a siroki és a parádi Tarna szintjén is. Egyenlőre rendben van minden, és megkezdődött az apadás, óránként két centiméter. Bármikor fordulhat a helyzet, hiszen épp most szakadt le az ég újra. Az  elmúlt bő egy hét alatt Sirokban a mérésem szerint, több mint 100 milliméter esett. Az éjszaka nem egészen hat óra alatt közel 25 milliméter. Ha jól emlékszem úgy tanultuk, hogy egy milliméter eső, az egyenlő lenne egy centiméter hóval. Egy méteres hó? Hát "evezhettünk" volna rendesen! - írja a község első embere. 

Nálatok mi a helyzet? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában