Vízszint

2023.01.19. 12:26

Magas a Tarna szintje Feldebrőnél is, a környező földeken is áll a víz + videók

Továbbra is tart az árhullám a Tarnán.

F. V. E.

Árhullám a Tarnán

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Csütörtök reggel Feldebrőnél továbbra is a megszokotthoz képest magasabb a Tarna vízszintje. A bele csatlakozó – általában száraz – árok is megtelt, zubog belőle a víz a patakba. A mellékág a környező földekről és dombokról gyűjti össze a vizet, s tereli a Tarnába.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerint január 19-én reggel 8 órakor 228 centiméter a Tarna szintje a Feldebrővel szomszédos Verpeléten, azaz csökkent a tegnapi álláshoz képest, ami, mint ahogy arról beszámoltunk 276 centiméter volt. 

Szerda délelőtt is még pirossal, azaz harmadfokú védekezési szinttel jelölik a vízügy honlapján a Tarnát Verpelét mellett Tarnaméránál és Tarnaörsnél is.

Bár most csökkent a víz szintje, az időjárás előrejelzés szerint a következő napokban is jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani Feldebrőn is.

A Bene-patak is árad, a Mátrafürednél készített videó szerint, amelyet a MetFigyelő nevű Facebook-oldalon találtunk.

Lapis Lajos nevű hűséges olvasónk is küldött egy videót az áradó patakról. Mint írja, "ma délelőtt Aldebrő Tarna patak hídjától a gáton végig mentem a Zuhó-ig. A sok víz hatására a Tarna sebes folyású lett, de mélyen a mederben van. A Zuhogó meg teljes erőből működik csodálatos látványával."

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában