Változás

2023.01.02. 15:30

Marad a megyeháza felirat az egri épületen

Táblákat, weboldalak szövegeit kell cserélni a vámegyei átnevezési hullám miatt, a megyeháza felirat viszont egyelőre nem változik.

T. B.

Marad a Megyeháza felirat

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A tavalyi év utolsó heteiben jogszabály-módosítási dömping söpört végig a Magyar Közlönyben, a megyék vármegyére átnevezése miatt ezrével kellett változtatni törvények és rendeletek szövegén. Több új jogszabály is megyével jelent meg azonban. 

A közutak melletti, megyehatárt jelző táblákat sok helyen lecserélték, az intézmények honlapján azonban még nem jelent meg a változás. Így még jelenleg is Heves Megyei Önkormányzat szerepel a visszanevezett vármegye weboldalán (a hevesvarmegye.hu domaint viszont egy élelmes magánszemély foglalta le a nyár folyamán). Az átnevezések apropóján megkérdeztük a megyei önkormányzatot, hogy az ismét vármegyeháza nevet viselő épületen tervezik-e lecserélni a homlokzaton lévő feliratot, de azt a választ kaptuk, hogy egyelőre nem. 

Az interneten képek után keresve egyébként azt találtuk, hogy a mostanihoz hasonló vármegyeháza felirat nem szerepelt az épület homlokzatán. Táblák viszont cserélődtek már az utóbbi időben intézményeken, a kormányhivatal honlapján pedig még decemberben frissítették az átnevezést.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában