Egy rövid szó: rezsi

2023.01.10. 11:55

Sejthető már, mire fordítja Eger az egymilliárd forintos kormányzati kompenzációt

Ígyis-úgyis az energia többletköltségre költi a kompenzációs pénzt az önkormányzat.

Sz. M. L.

EVAT Zrt. (Egri Vagyonkezelő és Távfűtő)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Várhatóan az energiaköltségekre, és ezek hozadékára, a közétkeztetés áremelkedésére költi Eger azt a közel egymilliárd, pontosan 929 millió 176 ezer 707 forintot, amelyet kompenzációként a kormánytól kapott.
– Részletes információnk még nincs arról, hogy pontosan mire használható az összeg, de ha az előző kompenzációból indulunk ki, akkor pántlikázva lesz és részletesen el kell számolnunk majd azzal, mire fordította a város – mondta kérdésünkre Mirkóczki Ádám polgármester.
Hozzátette, az energiaárak növekedése okozta többletköltségen kívül nem is tudná másra fordítani Eger ezt a pénzt, még akkor sem, ha lehetne, hiszen csak ezen a területen több mint a támogatás duplája hiányzik.
– Tehát gyakorlatilag mindegy is, hiszen hiány a kompenzáció felett is lesz még az energiaköltségben. A közétkeztetés árának drasztikus emelkedése szintén az energia-árrobbanás miatt alakult ki, tehát vélhetően ez lesz az a közvetetten a helyzetből fakadó, és a város életében rendkívül fontos ügy, melyre fordíthatjuk még az összeget – magyarázta.
Attól, hogy tehát a város kormányzati segítséget kapott, a spórolás érdekében korábban meghozott intézkedések nem válnak semmissé. Nem nyithatnak ki például a bezárt intézmények.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, számos intézményt érintett a költségcsökkentés, így a téli hónapokban zárva tartanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában