Ösztöndíj

2023.01.25. 11:26

Visontai cég is támogatja a hazai agrár-felsőoktatást

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói a Viresol Kft. havi ötvenezer forintos ösztöndíját nyerhetik el.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) folyamatosan bővíti ösztöndíjlehetőségeit annak érdekében, hogy minél több támogatást nyújtson a leginkább tehetséges hallgatók részére, áll a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campusának tájékoztatójában. Eszerint a következő félévtől a hallgatók egyebek között a visontai a Viresol Kft. havi 50 ezer forintos ösztöndíját is elnyerhetik. A további támogatók a Talentis Agro Zrt., a Gallicoop Zrt. és a KALL Ingredients Kft., szintén ekkora összeggel. Az új együttműködési megállapodás értelmében az öt hónapon keresztül folyósított ösztöndíj részeként a hallgatók a vállalatok fókuszába illeszkedő állattenyésztési, ipari technológiai és élelmiszerelőállítással kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.

​​​​​​– A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány egyik legfőbb küldetése az, hogy a fiatalok magas színvonalú képzésének elősegítése révén a legkiválóbb utánpótlást biztosítsuk az agrárgazdaság minden szegmensében. Egyetemünk meghatározó gazdasági szereplők közreműködésével alapított ösztöndíjprogramok révén ahhoz kíván jelentős hátországot adni, hogy a magyar agrárium és agrár-felsőoktatás még inkább versenyképes lehessen – mutatott rá Csányi Sándor kuratóriumi elnök.

– A célok elérése érdekében modernizáltuk és a piaci, társadalmi igényekhez igazítottuk a zászlóshajó szakok tanterveit is, valamint egyre több olyan, csúcstechnológiát alkalmazó vállalattal működünk együtt, amelyek hatékonyan segítik a lehető legmodernebb gyakorlati tudás elsajátítását – hangsúlyozta Gyuricza Csaba rektor.

A pályázati felhívásokat már februárban közzéteszik, hogy a MATE hallgatói mielőbb élhessenek az új ösztöndíj-lehetőségekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában