Hulladék

2023.01.11. 06:56

Vízkereszt után: január közepétől elszállítják a karácsonyfákat Egerben és környékén

Egészen február elejéig elviszik az ünnepről megmaradt fenyőket, kérik, a díszeket, talpakat szedjék le ezekről.

F. V. E.

Elkezdik a kidobott fenyőfák begyűjtését

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már beszámoltunk, vízkereszt után megkezdik vármegyénkben a fenyőfák elszállítását. 

Kiegészítve a Pevik Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Szelektív Nonprofit Kft. tájékoztatását, most az Eger és környéki időpontokat közöljük.

Ujházi László, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. környezetvédelmi megbízottja válaszolt portálunk arra vonatkozó kérdésére, hogy a hozzájuk tartozó településeket mikor viszik el a kidobott karácsonyfákat. 

– A Szelektív Nonprofit Kft. alvállalkozójaként az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. több időpontban is elszállítja ezeket a szolgáltatási területéről – mondta a környezetvédelmi megbízott. Egerben január 16. és 20., valamint január 30. és február 3-a között végzik a szállítást a szokásos napokon. 

Vidéki szolgáltatási területeiken pedig két alkalommal, a következő időpontokra helyezhetik ki a fákat a lakosok: Kiskörén és Kompolton január 16-án és 30-án,  Andornaktályán, Makláron és Nagytályán január 17. és 31. napokon érkeznek a cég emberei.

Felsőtárkány, Kápolna és Kerecsend településeken január 18. és február 1., míg Aldebrőn, Ostoroson, Tarnamérán és Tófaluban január 19-én és február másodikán lesz fenyő szállítás.

Ezen kívül Demjén, Egerszalók, Egerszólát, Noszvaj, valamint Novaj településeken  január 20. és február 3. dátumokon.

– A karácsonyfákat, a környezetet nem szennyező, illetve a forgalmat nem veszélyeztető módon díszek, fényfüzérek, talp, azaz minden nélkül kell kihelyezni, az adott napokon reggel 6 órára, társasházi övezetekben a hulladékgyűjtő edény mellé, míg magánházas részekben az ingatlan elé. Abban az esetben, ha valaki lemarad a gyűjtés idejéről, a fenyőket Egerben, a Homok utca 26. címen található hulladékgyűjtő udvarban díjtalanul leadhatja nyitvatartási időben – húzta alá Ujházi László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában