Zárva

2023.02.14. 07:43

A mátrafüredi helyett a mátraházi postát zárták be

A Magyar Posta a két gyöngyösi közül csak az egyik nyitvatartását támogatja, az önkormányzat a másikról is tárgyal.

T. B.

A Szövetkezet úti posta továbbra sem nyit ki

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Tavaly októberi döntésével a Magyar Posta Zrt. két gyöngyösi postahivatalt is bezárt, a magas rezsiköltségekre és az alacsony kihasználtságra hivatkozva akkor ideiglenes zárva tartásról kommunikáltak. Azóta változott a helyzet, önmagától nem nyitná újra helyeket az állami társaság (postakeresőjükből is eltűntek a bezárt hivatalok), a szolgáltatásokat másnak adná, vagy hozzájárulást kérne a fiók fenntartásához. A mátrafüredi fiók azóta kinyitott, de a Szövetkezet úti nem.

A gyöngyösi városháza szóvivőjétől megtudtuk, az önkormányzat mindkét postahivatal újranyitásáról tárgyalást kezdeményezett a Magyar Postával, a társaság azonban már az első ajánlatában világossá tette, hogy legfeljebb egy postahely visszanyitását támogatja, azt is csak abban az esetben, ha az önkormányzat vállalja a szolgáltatási díj megtérítését. Ez a Szövetkezet úti postahely esetében évi 31,878 millió forint, míg a mátrafüredi esetében 8,144 millió forint.

A tárgyalások későbbi szakaszában az önkormányzat a mátrafüredi kispostával kapcsolatban felvetette, hogy talán érdemesebb lenne azt nyitva tartani a mátraházai helyett, ahol gyakorlatilag nincs állandó lakos, ezt pedig a Magyar Posta elfogadta, így az önkormányzat a két postahely – a mátraházai és a mátrafüredi – üzemeltetési költségeinek különbözetét téríti meg a társaság részére, ez évi 2,8 millió forintot jelent.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén azonban arról döntött, hogy a Szövetkezet úti postahellyel kapcsolatban újabb tárgyalást kezdeményezzen az önkormányzat a Magyar Postával, ez jelenleg is tart, eredményről egyelőre nem tudnak beszámolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában