Kis Bocs Egyesület

2023.02.05. 14:24

Autóra nyert pénzt élelmiszermentő akciójához a szihalmi egyesület

Örömteli hírekkel gazdagodtak a Kis Bocs Egyesület tagjai.

F. V. E.

Galyasné Dósa Katalin

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A menstruációs szegénységgel foglalkozó női klubjaink folytatására egymillió forintot nyertünk nemrégiben. Szihalmon már tavaly kihelyeztük az ország első egészségügyi ládáját, és a mostani sikeres pályázatnak köszönhetően tavasszal további öt településen tartunk majd előadásokat, megoldási javaslatokat adunk a nőket érintő nehéz helyzetekre is. Mindenhol elhelyezünk újabb ládákat, amikből bárki kivehet majd menstruációs higiéniai termékeket, tisztálkodási szereket vagy akár babaápolási termékeket – tájékoztatta portálunkat Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba- Mama Közhasznú Egyesület elnöke. 

Az élelmiszermentő programjuknak köszönhetően napról-napra közel kétszáz embernek nyújtanak segítséget a mindennapi étkezéshez. 

– Önkénteseink eddig saját autóikkal oldották meg, hogy összegyűjtsék és kiosszák az ételeket a rászorulóknak, ezért is hatalmas öröm, hogy egy másik pályázatnak köszönhetően 9 millió 990 ezer forintot nyertünk autóra az élelmiszermentő programunkhoz – ismertette Galyasné Dósa Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában