Gálaműsor

2023.02.18. 08:05

Díszünnepséggel zárta a kettős jubileumi évét a gyöngyösi Vak Bottyán középiskola + fotók

Sz. Sz. I.

Színvonalas gálaműsort láthattak az est résztvevői

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Díszünnepséggel zárta pénteken este a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium a kettős jubileumi évét. Az iskola 60 éve kezdte meg a működését, és tíz esztendeje van egyházi fenntartásban. 

Az eseményen részt vettek az intézmény korábbi igazgatói: Polyák György, Faragó László, Szabó Gyula és Tolmayerné Borbély Zsuzsanna, a fenntartó részéről Balog Gyula római katolikus kanonok-plébános, Gyöngyös képviseletében Hiesz György polgármester és Kárpáti István alpolgármester, továbbá dr. Bujdosó Zoltán, a rendezvénynek helyet adó Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója, illetve Gyöngyös és térsége számos ipari cégének és munkáltatójának vezetője, képviselője, valamint az iskola egykori és jelenlegi pedagógusai, dolgozói. 

Köszöntőjében Benyovszky Péter igazgató felidézte, hogy a két évfordulóra egy éven keresztül emlékezett az iskola. 

– Számos megható, lélekemelő, szép pillanatot élhettünk át, hála az ünnepségsorozatnak. Amikor azon töprengtem, mit is mondjak ma itt, mindig egy szó jutott az eszembe: a büszkeség. Jó ma itt állni, és emlékezni a Bottyán hatvan tanévére. Büszkeség tölt el, ha az iskola múltjára gondolok, benne az elmúlt tíz évre is. Büszke vagyok a kollégáimra, a nálunk végzettekre és a jelenlegi tanulóinkra is. Iskolánk jelene mélyen a Bottyán múltjában gyökerezik. Képviselt keresztény értékrendje, a jelenben érte végzett sok-sok kitartó munka igazi értékteremtő erő. Csak erre épülhet jövő – hangsúlyozta Benyovszky Péter.

Az est folyamán a résztvevők színes és színvonalas zenés, táncos, énekes gálaműsort láthattak a Bottyán diákjai és a meghívott vendégek előadásában.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában