Civil Randevú

2023.02.10. 19:19

Egri civileket ismertek el a randevún

Tizenhatodik alkalommal tartották meg a civil randevút.

Sz. M. L.

Balról jobbra: Bányász Róbertné Guba Ágnes, Gazsó Mihály, Bak Imréné, Agócsné Kapás Zita, Haász Tamásné, Szalai István, Berecz Henrietta, Törőcsik Edit, Majoros Kálmánné és Bácsi Gyula

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tizenhatodik alkalommal tartották meg az egri Civil Randevút pénteken. Az eseményen elismeréseket is átadtak, önkéntesek tavalyi éves munkáját ismerték el.

Elismerték a Környezetvédelmi és Urbanisztikai szekció ajánlása nyomán Törőcsik Edit, a Nagycsaládosok Egri Egyesületének ügyintézője, az Életfa Környezetvédő Szövetség és több egri civil szervezet önkéntesének munkáját.

– Rendszeresen számíthatunk rá a Civil Közösségek Házában, ahol az elmúlt évben több száz önkéntes munkaórát dolgozott, segített más szervezetek rendezvényein vagy a ház körüli munkák, fejlesztések, építés során. A házban épülő közösségi kert indítása közben sokat dolgozott. Az Életfa Környezetvédő Szövetség minden faültetési programjában részt vett, alkalmanként 2-15 napon, összesen legalább 210 önkéntes munkaórában. Az Életfa Környezetvédő Szövetség érdi Klíma Ügynökségi feladataiban 180 órát dolgozott önkéntesként, 15 kitelepülésen vett részt – ismertették.

Az Év Civil Támogatója elismerését a GRIF TOOLS - Automatizálási Szerszámgyártó és Kereskedelmi Kft-nek adták. amely Eger egyik legdinamikusabban fejlődő, tisztán magyar tulajdonú cége, Európa piacvezető egyedi elektronikai, ipari célszerszámok tervezésével, kivitelezésével foglalkozó vállalata.

– A GRIF TOOLS Kft. ügyvezető igazgatója Szalai István, aki feleségével Berecz Henriettával együtt, maga is aktív tagja, Eger egyik legismertebb civil szervezetének a Jármű Örökségeinket Őrző Egyesületnek. Így nem csoda, hogy a cég minden évben támogatja valamelyik városi civil közösség tevékenységét. 2018.-ban jótékonysági árverést szerveztek a vállalaton belül az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány javára, még 2020-ban a Rotary Club felhívására, a Szivárvány Óvoda só szobájának elkészülését támogatták anyagiakkal. 2021-ben az Egri Asztalitenisz Klub és az Egri Vízilabda Klub utánpótlás csapatai kaptak mindennapi munkájukhoz segítséget a cégtől. A vállalat dolgozói kezdetektől fogva rendszeres résztvevői a Civil Véradásnak, aki csak tud minden alkalommal vért ad – hangzott a méltatás.
A vállalat vezetése és dolgozói 2022-ben, nagyon sokat tettek a Civil Közösségek Házának kialakításáért is. Rendszeresen részt vettek a vállalat autóival, személyi állományával az adományként kapott bútorok szállításába, kaptunk egy komplett konyhabútort, asztalos, villanyszerelő szakemberek segítették az I. „Múzeumok Éjszakája” civil rendezvény technikai feladatainak megoldását, még az udvar zöld területének kialakításához szükséges földet is a GRIF TOOLS Kft-nek köszönhetjük. 

– 2022-ben a Szabadidő Szekció hagyományos Almári Páloskolostor-rom takarítását is támogatta a cég, hisz nekik köszönhettük, hogy az önkéntesek egésznapra el voltak látva szénsavas és szénsavmentes kristályvízzel. A GRIF TOOLS Kft az egri civilek jobb életkörülményeinek megteremtése érdekében 2022-ben anyagilag és kétkezi munkájával is maximálisan támogatta az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon Civil Közösségi Házzá alakítását. A Kft-nek és vezetésének is köszönhetően, a Civil Közösségek Házába mára sikerült olyan viszonylag felszerelt, rendes körülményeket létrehozni, hogy az egri civil szervezetek szívesen választják rendezvényeik helyszínéül a Házat – tudtuk meg.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában