Voksolás zsetonokkal

2023.02.25. 12:40

Hat szervezetet is támogat a Tesco Hevesben, mutatjuk, melyeket

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 12. fordulójában egyebek között a cukorbetegséggel kapcsolatos oktató- és szűrőnapokat, szemléletformáló szabadulószobát, valamint környezettudatos alkotótábort is támogat Heves vármegyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Bene-Egylet Mátrafüred „Madárbarát Mátrafüred” pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához összesen egymillió 675 ezer forint értékben.

HEOL

 – Az „Ön választ, mi segítünk” 12. fordulójában országosan több mint 1,9 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal támogat 173 nyertes projektet, külön is díjazva a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének kezdeményezését annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. A szervezet egyedülálló szemléletformáló szabadulószobát alakít ki Egerben, ahol a feladatokban a tapintás, a hallás, a szaglás és a sötétben való tájékozódás mellett fontos szerepet kap az empátia, valamint az együttműködő készség is, hogy az érdeklődők egy rövid időre a vakok szemével láthassák a dolgokat. Programjuk fő célja, hogy az izgalmas szórakozás mellett a látássérültek hétköznapi nehézségeire is felhívják a figyelmet.

Heves vármegyében 6 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 16. és február 12. között, a legtöbb zsetont a gyöngyösi Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például a rohamosan terjedő cukorbetegségre figyelmet irányító közösségi programok, a fenntarthatóságot zászlójára tűző, hulladékanyagokat felhasználó kézműves udvar vagy madártanösvényt különböző generációk részvételével felújító kezdeményezés is megvalósulhat a régióban.

– A Tescónál elkötelezettek vagyunk abban, hogy helyi szinten támogatott projekteken keresztül is valódi változást hozzunk azokban a közösségi kérdésekben, melyek fontosak kollégáink és vásárlóink számára. Az Ön választ, mi segítünk eddigi 12 fordulójában a vásárlók több mint 27,6 millió szavazatot adtak le több mint 1700 pályázatra, a közösségek pedig közel 450 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is négy különdíjat ítélhettünk oda egyedi és kiemelkedő kezdeményezéseknek – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 12. fordulóban 59 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 275 ezer forinttal jutalmazza.

A Heves vármegyei továbbjutó pályázók a következők:

Pályázó neve

Pályázati program neve

Cukorbetegek Egri EgyesületeHelyi közösségi és társadalmi összefogás a cukorbetegség és szövődményeinek megelőzéséért
Pétervására SEFenntarthatóság Pétervásárán és környékén
Vakok és Gyengénlátók Integráló és SportegyesületeKilátástalan kísérlet
„Alapítvány az Újhatvani Rákóczi úti Általános Iskoláért” AlapítványTeremtésvédelmi programsorozat az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolában
Bene-Egylet MátrafüredMadárbarát Mátrafüred
Csodaszarvas Egyesület MátraballáértFenntarthatósági alkotótábor iskolásoknak

A teljes lista elérhető ezen a linken.

Borítóképünk illusztráció. Fotó  Csapó Balázs/Kisalföld

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában