Vélemények

2023.02.13. 11:26

Humor nélkül nincs jó házasság, vallják a heol.hu olvasói

Megkérdeztük olvasóinkat, szerintük mi a boldog házasság titka.

F. V. E.

Február 13-18. között tartják a házasság hetét Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már beszámoltunk, a Keresztények Egerért összefogás szervezésében február 13. és 18. között tartják a házasság hetét. 

Ahogy azt Zentai László szervező elmondta, a Biblia üzenetén alapuló tartalmas programsorozattal készülnek. Hétfőtől péntekig esténként az egri városházán előadások és pódium beszélgetés is várja az érdeklődőket, szombaton pedig páros vacsoraesttel zárják a hetet. 

Szó esik majd egyebek között a kölcsönös gondoskodásról és a házasság megújulásának forrásairól is. A programok között szerepelnek friss házasok előadásai is. 

A házasság hetéhez kapcsolódóan tavaly olyanok beszéltek portálunknak a boldog házasság titkairól, akik már hosszú évekkel ezelőtt tettek esküt egymásnak. Most pedig kíváncsiak voltunk, mit e kapcsolat fontosságáról azok, akik nem olyan rég kötötték össze az életüket. 

Tiszanánai olvasónk, Szabóné Kovács Tímea portálunknak elmondta, márciusban lesz két éve, hogy esküt tettek egymásnak, de úgy érzik, mintha már tíz éve lett volna. Egy gyermeket nevelnek, s mindent megbeszélnek egymással. 

– Még az iskolából ismertük egymást, így amikor később egy párt alkottunk, már gyorsan ment minden. Három hónapja voltunk kapcsolatban, amikor megkérte a kezem, s rá három hónapra meg is tartottuk az esküvőt. Szerintünk a jó házasság titka az őszinteség, ezért mindent megbeszélünk egymással. Így még a néha felmerülő vitás helyzeteket is meg tudjuk oldani, s a beszélgetéseink eredményeként nem marad bennünk harag vagy félreértés. Valljuk, hogy nem szabad mindig túl komolynak lenni. A házasságban is szükség van a humorra és a bolondozásra, és azt is fontosnak tartjuk, hogy ne csak kimutassuk az egymás iránti szeretetünket és tiszteletünket, hanem ki is mondjuk. Hiszen amellett, hogy a tetteinkből érzi a másik, hogy mit érzünk iránta, a lelkének is jól esik, ha hallja is – hangsúlyozta Szabóné Kovács Tímea. 

Egri olvasónk, Iváncsikné Bíró Orsolya Anna és férje idén nyáron ünneplik 13. házassági évfordulójukat. Mindketten vallásosak, öt gyermeküket Isten ajándékának tekintik. 

– Úgy gondolom, egy házasságban nélkülözhetetlen a minőségi idő, így igyekszünk minél többet szentelni egymásnak. Szerintem a jó házasság titka a mindennapokban is rejlik, ezért mindig sokat beszélgetünk, odafigyelünk egymásra, valamint fontosnak tartjuk a humort, sokat nevetünk – mondta el portálunknak egri olvasónk, aki hiszi, hogy az igaz szerelem csak egyszer kopogtat be az ajtón, s férjével hálásak egymásért és a gyerekeikért is. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában