Lehetőségek

2023.02.25. 20:38

Kerékpárút is épülhet az egri elkerülő út egyik szakaszán

Gyalog- és kerékpárúttal bővül az egri elkerülő tanulmányterve.

HEOL

Az M25 autóút megvalósítása során a Kőlyuk út nyugati szakasza teljes felújításon esett át. Új burkolatot, szegélyeket kapott, és az út déli oldalán a Faiskola utca és a 25-ös főúti körforgalmú csomópont között gyalog- és kerékpárút is épült. Jelenleg hiányzik a kerékpárút kiépítése a Kőlyuk úton a Faiskola utca és a Kistályai út között. Az M25 autóút végcsomópontjaként épült körforgalom a Kőlyuk utcától délre eső területre elhúzva valósult meg, a Kőlyuk utca burkolatának rekultivációjára nem került sor, azért, hogy a megmaradó burkolatot majd a későbbiekben kiépülő gyalog- és kerékpárút fel tudja használni – írták az egrielkerulo.hu-n.

Mint kiderült, a most folyó tervezés korábbi fázisában, a térképes információgyűjtő kérdőíven is több javaslatot kaptak arra vonatkozóan, hogy ezen a szakaszon biztosítani kellene a gyalogos és kerékpáros kapcsolatokat.

Fentieknek megfelelően a tanulmánytervben kiegészítésre került a Kőlyuk úton a Faiskola utca és Kistályai út közötti a gyalog -és kerékpárút megvizsgálása/megtervezése, amelynek köszönhetően olyan kerékpárút-hálózat valósul meg a 25-ös főúttól a Kőlyuk út és Kistályai út mentén, ami biztonságos közlekedési feltételeket nyújt a gyalogosan és kerékpárosan közlekedők részére a belváros és a város déli szegmense között – fogalmaztak.

Forrás: egrielkerulo.hu

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában