Felújítás

2023.02.27. 10:19

Kis lépés ez Abasárnak, de nem lesz többé saras a gyalogút

Önerőből építenek járdát.

Sz. Sz. I.

Az új járda környezetét is megszépítik majd

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Újabb beruházás, ezúttal járdaépítés zajlik a településen önkormányzati forrásból, tájékoztatta lapunkat Kazsu Attila polgármester. A Fő út 130. és 160. házszámú ingatlanok előtti szakaszon készül új gyalogjáró, mégpedig 380 folyóméter hosszúságban. 

– Ezzel a fejlesztéssel az úgynevezett tiszti lakótelep előtti járdaszakasz összekapcsolódik a most elkészülő járdarészekkel. A projekt teljes forrásigénye a tervezési, engedélyeztetési költségekkel együtt 24 millió forint. Ez az összeg nemcsak a járdaszakasz burkolását foglalja magába, hanem a környezetének rendbetételét is. Értem ez alatt a közút melletti árokszakasz kiépítését és takarítását, továbbá az útpadka kialakítását, újrakövezését, valamint a járda melletti földes terület feltöltését, eligazítását – közölte. – Tervezzük az érintett szakaszon fák ültetését is. Szeretnénk, ha egységesebb, szebb látvány fogadná az arra járó embereket – foglalta össze Kazsu Attila. 
Kis lépés ez Abasárnak, de nem lesz saras az út az arra gyaloglóknak, tette hozzá a polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában