Együttműködés

2023.02.14. 15:42

Magyarul tanulhatnak a kirgizek az egri egyetem jóvoltából

Megerősítették a korábban megkezdett közös munkát.

F. V. E.

Dr. Abdraeva Aigul Tolokovna és Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) rektora és dr. Abdraeva Aigul Tolokovna, az Arabajev Állami Kirgiz Egyetem rektora kedden Budapesten. Az ELTE Jogi Karán tartott I. Magyar-Kirgiz Rektori Fórumon – melynek egyik apropóját Szadir Zsaparov kirgiz elnök magyarországi látogatása adta – a két intézményvezető megerősítette a korábban megkezdett közös munkát. A közép-ázsiai intézmény célja, hogy Kirgizisztánban elsőként Magyar Nyelvi és Kulturális Intézetet alapítsanak, ebben lesz partner az egri egyetem, tudtuk meg Pócsik Attilától, az EKKE sajtóreferensétől.

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– Az első lépés a tervek szerint a magyar, mint idegennyelv tanítása lesz, együttműködésben az EKKE Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központjával. Az egri egyetem lehetőséget kínál a kirgiz hallgatóknak arra, hogy Egerben magyar nyelvet tanuljanak egy teljes tanéven át. Mindezen túl az Egerben rendezett kéthetes nyári egyetemen is részt vettek már kirgiz oktatók, s már tervezik a részvételt az idei, júliusi kurzusokon is – jegyezte meg a sajtóreferens. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában