Támogatás

2023.02.18. 07:48

Most Te is örökbefogadhatsz egy gólyafészket Hevesben! Mutatjuk, hogyan

Gólyavédelmi programot indított a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány, amelynek célja, hogy a gólyafészkek intenzív figyelése által növeljék a gólyák védelmét.

HEOL

Akár a felnémeti gólyafészket is örökbefogadhatjuk a programba való bekapcsolódással (Archív fotó)

Forrás: Berán Dánie/Heves Megyei Hírlap

A „Fogadj örökbe egy gólyafészket!” elnevezésű projektben azon résztvevőket - magánszemélyeket, cégeket, óvodai-, és iskolai csoportokat - várják, akik jelképesen örökbe fogadnak a lakóhelyükön, illetve telephelyükön található egy vagy több gólyafészket.

‒ A feladat, hogy az örökbefogadó addig, amíg a gólyák itthon vannak, rendszeresen figyeli a fészket, majd a megfigyeléseiről feljegyzéseket készít. Ehhez fészekfigyelő adatlapot is kapnak az alapítványtól. Ha úgy látják, baj van, azonnal értesítik a program vezetőjét, aki elmondja, az adott esetben mi a teendő, valamint szükség esetén megszervezi a bajba jutott gólya mentését. A programban részt vevők a gólyákkal, fészekfigyeléssel kapcsolatos kérdéseikkel bármikor fordulhatnak a program vezetőjéhez - közölte Sámuel Zsuzsanna programvezető.

Kedvet kaptál?
Csatlakozni a [email protected] e-mail címen, továbbá a 20/954-6817-os telefonszámon lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában