Takarékoskodnak

2023.02.12. 13:45

Nem emelnek adót Szilvásváradon

Több nagy európai uniós beruházás is lesz Szilvásváradon, de takarékos költségvetést terveznek a működési költségek növekedése miatt.

T. B.

A napokban tartotta ez évi első ülését Szilvásvárad képviselő-testülete, ahol a grémium tagjai szembesültek a község ez évi költségvetésének fő számaival. Szaniszló László polgármester a település honlapján olvasható beszámolója szerint 2023-ban egyelőre csak a pályázati formában megvalósuló beruházásokkal (több 100 millió forintból árvízvédelmi fejlesztés valósul meg, bölcsőde épül, bővül az Orbán Ház Múzeum) tudnak foglalkozni, kisebb, önerős beruházásokat nem tudnak betervezni. Év közben még változhat a helyzet, de jelenleg a hiány nélküli költségvetést szeretnék biztosítani.

A polgármester szerint nem emelnek adót a helyieknek, ingyenes marad a lakosságnak a szemétszállítás, megoldott az intézmények megfelelő színvonalú működtetése. Az önkormányzat 18 millió forintot kapott a közvilágításra, valamint a gyermekétkeztetésre, de az élelmiszerárak, illetve a közüzemi díjak drasztikus emelkedésének ellenértékét, valamint a kötelező béremelések fedezetét biztosítania kell a településnek.

Szaniszló László szerint amennyiben kedvező fordulat áll be a gazdaságban, lehet önerős fejlesztés, járda-, vagy útépítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában