Ki a hunyó?

2023.02.16. 17:42

Szabálytalanul hívta össze az EVAT az igazgatósági ülést az egri alpolgármester szerint

Egymásra mutogat az EVAT és az egri önkormányzat.

HEOL

Farkas Attila reagált az EVAT Zrt. közleményére, szerinte szabálytalanságról van szó. 

Mint írta, az EVAT Zrt., hogy leplezze mulasztását, a csütörtökön valótlan tartalmú információt adott a meghiúsult igazgatósági üléssel kapcsolatban. Szeretné tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy miért is nem tudták az ülést megtartani. 

Szavai szerint az EVAT Zrt. lépéseit eddig is szabálytalanságok sorozata kísérte, sorozatosan figyelmen kívül hagyják a jogszabályi előírásokat és a saját belső szabályaikat is. A meghívót az ülés előtt 8 nappal kell kiküldeni, amelyhez csatolni szükséges a napirendi pontokhoz tartozó előterjesztéseket is. 

– Az EVAT Zrt-nek egyik sem sikerült, mert nem volt meg a 8 nap az igazgatósági ülés megjelölt időpontja és a meghívó kiküldése között, valamint
az előterjesztések háttéranyagait sem csatolták minden napirendi ponthoz, a tulajdonosnak így lehetősége sem volt felkészülnie – emelte ki Farkas Attila. 

– Az EVAT Zrt. igazgatósága felismerte, hogy az EVAT Zrt. szabálytalanul hívta össze a február 16-i igazgatósági ülést, ezért azt berekesztette és új időpontra fogja kitűzni – fogalmazott az alpolgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában