Versengés

2023.02.28. 18:32

Történelmi vetélkedőn mérték össze tudásokat az egri diákok, mutatjuk a helyezéseket

Slachta Margit szerzetes nővér, a magyar országgyűlés első női képviselője emlékére szervezett középiskolai történelmi vetélkedőt tartottak kedden a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

F. V. E.

Rezsők, a Pásztorvölgyi győztes csapata

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A Bartakovics Béla Kulturális Egyesületnél már hagyomány, hogy történelmi vetélkedőket tartunk. Ezúttal az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Társadalomtudományi Intézetének és Roma Szakkollégiumának összefogásával szerveztük meg a versenyt, amelyet középiskolásoknak hirdettünk meg, s négy csapat jelentkezett rá. Slachta Margitról küldtünk anyagot a tanulóknak, és az interneten keresztül tudtak felkészülni – mondta el portálunknak Somodyné Jámbor Ildikó, a verseny főszervezője és az egyesület elnöke, aki hozzátette, Slachta Margit a kommunizmus áldozatának számít, s nagyon sokat tett a nők egyenjogúságáért a politikai munkája során.

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet kommunikációs munkatársa, Forrai-Kiss Krisztina is köszöntötte a tanulókat, majd kezdetét vette a verseny.

A diákok több fordulóban mérték össze tudásukat, például totót kellett megoldaniuk, valamint szónoki beszédet is tartottak. A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumból két csapat jelentkezett, valamint a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium is képviseltette magát. 

A verseny eredménye:

  • I. helyezett Rezsők, Pásztorvölgyi  Gimnázium, felkészítő Emődi Éva
  • II. helyezett TörténÉszek, Gárdonyi Gimnázium Kovács Ottó tanítványai
  • III. helyezett Keresztesek, Gárdonyi Gimnázium Bozsik Zoltán tanítványai

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában