Filmes siker

2023.02.23. 10:40

Újabb fesztiválon mutatják be Kovács Klaudia egri rendező filmjét

Kovács Klaudia az erőszak áldozatává vált gyerekek és nők jogérvényesítéséért küzdő aktivista, Oscar versenyben is részt vett, többszörös díjnyertes, egri származású hollywoodi film- és színházrendező Barna Papírzacskó (Brown Paper Bag) című filmje újabb fesztiválmeghívást kapott, ezúttal San Diego-ba.

F. V. E.

Kovács Klaudia

Forrás: Vanie Poyey/ beküldött fotó

Ahogy arról már beszámoltunk, számos elismerést tudhat már magáénak, és az alkotó nem számított rá, hogy ilyen sikereket ér el filmjével.

Arra végképpp nem gondolt, hogy majd pont Cannes-ban kapja meg a Legjobb rendező díjat egy olyan zsűritől, aminek az elnöke – az Amerikai Filmakadémia tagja és a Diák Oscar részleg kiemelkedő személye – a magyar származású Lawrence David Foldes. 

A Brown Paper Bag című film plakátja
Forrás: Beküldött fotó

– Az is igen meghatott, hogy az afrikai miniállam, Etioni királynője, Angelique Monet által alapított Artisan Festival World Peace Initiative, a humanitárius filmek Cannes-ban megrendezett fesztiválján különdíjat kapott az alkotásom, amelynek én voltam egy személyben az írója, a rendezője és a producere is – jegyezte meg Kovács Klaudia, aki arról tájékoztatta portálunkat, ezúttal San Diego-ba kapott meghívást, s alig várja, hogy levetítsék a filmjét ott is. 

Forrás: Beküldött fotó

A 12. San Diego-i Nemzetközi Mobilfilm Fesztivál április végén rendezik meg.

Ahogy azt a fesztivál honlapján írják, két hivatalos filmes versenyük van: a Játékfilm- és a Rövidfilm-verseny. A fő versenyen kívül van egy új kategória, amelyet 2022-ben vezettek be, ez pedig az Újonc-díj, amely kezdő filmeseknek szól.

A Brown Paper Bag a rövidfilmek kategóriában indul. 

Forrás: Beküldött fotó

A filmet mi is megnéztük, s beszámoltunk róla. Kovács Klaudia egy személyben az írója, a rendezője és a producere is a kisfilmnek, melynek készültekor – a pandémia miatt – először forgatott komoly felszerelés nélkül, pusztán egy mobiltelefonnal és minimális stábbal. 

- A Nemzetközi Mobiltelefon Fesztiválra a túljelentkezés ellenére csak 19 filmet választott be az adott kategóriába. Az eseményt a pálmafákkal körülvett tengerparti yacht kikötében tartják majd, ahol hatszáz elegáns hajó ad majd mesés hátteret a rendezvénynek – mondta el portálunknak Kovács Klaudia.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában