Megemlékezés

2023.03.13. 13:55

A forradalom emlékére futottak Egerben + videó

Gárdonyis és szilágyis siker született a középiskolások 1848 méteres futásán az Érsekkertben.

T. B.

Futással emlékeztek az 1848-as eseményekre

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Az Egri Városi Diáktanács folytatva a több évtizedes hagyományt idén is megrendezte az 1848 méteres futást. Előbb a lányok, majd a fiúk futották körbe az Érsekkertet.

Patkó Orsolya Veronika, az Egri Városi Diáktanács elnöke elmondta, hagyománnyá vált, hogy március 15. környékén a futóversennyel emlékeznek az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra, ezzel is tudatva minden középiskolással az esemény jelentőségét. Idén 12 középiskolából érkeztek résztvevők, akár kicsit többen is, mint korábban, a fiúk és a lányok létszáma kiegyenlített volt. A legtöbben a Wignerből vettek részt a rendezvényből.

A lányok mezőnyében Szabó Laura, a Gárdonyi diákja ért elsőként a célba. Mint mondta, nem gondoltam volna, hogy győzni fog, hiszen vasárnap megsérült a kézilabda meccsen és hűvös is volt az idő. Elárulta, azért vett részt a versenyen, mert testnevelésből emelt érettségit szeretne tenni ,és jó szintfelmérésnek gondolta, hogy kipróbálja magát. Évente részt szokott venni a FutAbonyon is.

A fiúk között Kapás Zsombor, a Szilágyi diákja győzött, az utolsó 150 méteren megelőzve Szabó Botondot. Elárulta, szeretett volna megemlékezni a forradalomról, szépen sütött a nap is, jó idő volt a futásra, Eger egy jó versenyen vehetett részt. Kifejtette, jó érzés volt győzni, sikerült utolérnie az előtte lévőt, előre eltervezett taktikával futott. Ő egyébként vízilabdázik, de a testvére atletizál, így ő is szokott futóversenyeken indulni kisebb-nagyobb sikerekkel. A hétfői futás jó bemelegítés volt neki a két esti edzésre.

Dobogósok

Lányok:

1. Szabó Laura (Gárdonyi)

2. Juhász Franciska (Gárdonyi)

3. Morvay Zsófia (Gárdonyi)

Fiúk:

1. Kapás Zsombor (Szilágyi)

2. Szabó Botond (Gárdonyi)

3. Bolla Norbert (Pásztorvölgyi)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában