Testületi ülés

2023.03.22. 11:29

A gyöngyösi grémium támogatja a szemétszedő túrát

Támogatja a grémium A tiszta Mátráért elnevezésű hagyományos hulladékgyűjtő túrát.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi képviselő-testület helységbérleti díjcsökkentést is jóváhagyott

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megkezdte márciusi rendes ülését Gyöngyös képviselő-testülete. A munka napirend előtti jelentések elfogadásával kezdődött. Többek között, szociális ügyekben átruházott hatáskörben eljárva Hiesz György polgármester arról számolt be, hogy februárban 6 esetben kellett ilyen ügyben kérelmet elutasítani. Ezek közül 5 esetben a kérelmező családjában számított egy főre eső havi jövedelem meghaladta az önkormányzati rendeletben előírt jövedelemhatárt, egy alkalommal pedig nem állt fenn krízishelyzet. Ellátás megszüntetésére egyszer került sor, mivel az ápolást végző személy kérte az ellátás folyósításának megszüntetését. Eljárás megszüntetése 2 esetben történt meg, mert a kérelmezők a határozat meghozatala előtt a kérelmüket visszavonták. Felülvizsgálati eljárásra egy esetben került sor, melynek során megállapítást nyert, hogy továbbra is jogosult a támogatásban részesülő a települési támogatás keretében nyújtott méltányossági ápolási díjra.

Szintén átruházott hatáskörben tett intézkedésekről számolt be dr. Kozma Katalin jegyző is a grémiumnak, mégpedig a közösségi együttélés szabályainak megsértése tárgyában. Az ezen szabályok megszegésével kapcsolatos hatósági ügyekről megtudhattuk, hogy ez év február 16. és március  14. között a környezetvédelmi szabályok megsértése miatt 7 helyszíni bírság lett kiszabva összesen 105 ezer forint értékben. A hulladékról szóló törvény áthágása okán kiszabott 3 helyszíni bírság összértéke 25 ezer forint volt. A legtöbb figyelmeztetéssel a közterületek rendeltetéstől eltérő használata miatt kellett élni az adott időszakban, ez négy alkalommal történt meg.

A grémium elfogadta a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság határozatát, amelyben a 2023. évi tavaszi A tiszta Mátráért elnevezésű hagyományos hulladékgyűjtő túra költségeinek finanszírozásához 122 ezer forint támogatást adott a a Kékes Turista Egyesületnek az önkormányzat környezetvédelmi alapja terhére. Egyben felkérték a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságot, hogy a támogatás felhasználására vonatkozó feltételeket rögzítő megállapodást készítse el. 

A képviselő-testület jóváhagyta a Pénzügyi,  Költségvetési  és Ellenőrzési Bizottság döntését, amellyel a Fő tér 5. szám alatti helyiség bérleti díját ez év március elsejétől 2023. augusztus 31-ig 25 százalékkal csökkentette. Az erre vonatkozó kérelmet az ott működő vállalkozó nyújtotta be a drasztikusan megnőtt rezsiköltségekre hivatkozva. A döntés értelmében a szóban forgó helyiség tekintetében a fizetési kötelezettség a nyár végéig havi  bruttó 127 ezer 041 forintról 95 ezer 281 forintra csökken.

A gyöngyösi grémium munkája ezután a napirendi pontok tárgyalásával zajlott.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában