Előadássorozat

2023.03.06. 13:04

Besenyőtelekről jöttem, mesterségem címere...ezúttal fogathajtót ismerhettek meg közelebbről

Sok besenyőtelki van, akinek érdemes megismerni érdekes hobbiját.

F. V. E.

Dani Marcell fogathajtó

Forrás: Besenyőtelek Községi Önkormányzat/Facebook

Ahogy arról már beszámoltunk, Besenyőtelekről jöttem, mesterségem címere címmel indult programsorozat a helyi önkormányzat szervezésében nemrégiben. A sorozat részeként besenyőtelkiek mutatják be érdekes hobbijukat, munkájukat. 

Urbánné Tuza Éva alpolgármester ötlete alapján indult el a sorozat, ő mesélt róla a portálunknak korábban, hogy mi hívta életre ezt az ötletet. 

– A covid miatt nagyon bezárkóztunk az elmúlt években, szerettük volna újra felpezsdíteni a közösségi életet. A településünkön sok olyan ember van, akik hobbiból rendkívüli dolgokat hajtanak végre, őket kívánja bemutatni ez a programsorozat. Így jobban megismerhetjük egymást, és a járvány, valamint a virtuális világban eltöltött idő után most végre személyesen tudunk találkozni – mondta Urbánné Tuza Éva.

Festő, mézeskalács készítő is tartott már előadást, s az ünnepek előtt egy hosszú-hosszú évek óta életben tartott hagyományt mutattak be: a szentcsalád járását vitték be a könyvtár falai közé.

Kedden Dani Marcell fogathajtó állt a közönség elé, számoltak be róla az önkormányzat közösségi oldalán

– Marci a családi hagyományt folytatta, kezdetekben szórakozásból, majd ahogy jöttek az eredmények, úgy vált egyre komolyabbá számára a versenyzés. Szavaiból sugárzott a lovak szeretete és tisztelete. A fiatal versenyző kitartásáról és tehetségéről tanúskodik, hogy szép sikereket ért el, de neki is voltak kudarcai, mikor a versenyzés feladásáról gondolkodott. Jelenlegi célja, hogy 2023-ban a válogatott keret tagja legyen – közölték. 

Az eseményre sokan voltak kíváncsiak, családtagok, vendégek, lovas barátok egyaránt érdeklődve hallgatták a beszámolót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában