Elismerés

2023.03.14. 16:21

Egri történész, közgazdász és éghajlatkutató kapott állami kitüntetést a nemzeti ünnepen

A Pesti Vigadóban vehették át az elismerést.

M. H.

Az egri egyetem főépülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban kedden. 

Az eseményen Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Pap József, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Történelemtudományi Intézetének igazgatója, Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára, valamint dr. Szlávik János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem professor emeritusa.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Mika János, éghajlatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Természettudományi Kar Földrajz és Környezettudományi Intézetének egyetemi tanára.

– Különleges nap ez a mai, térben és időben távoli, mégis szerves egységet alkotó és azonos gyökerekből táplálkozó eseményeket és teljesítményeket ünneplünk – hangsúlyozta Csák János. A miniszter szavai szerint március 15-én az elődökre emlékezve, az örök magyar alkotó- és szervezőerőt ünnepeljük, a szabadságvágyunkat és az élni akarásunkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában