Épül-szépül

2023.03.05. 13:45

Egyre több pályázat valósul meg Dormándon

Rajna Kálmánt, Dormánd polgármesterét kérdeztük.

S. S.

Rajna Kálmán, Dormánd polgármestere

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Túl a költségvetés elfogadásán, kérdezzük a településvezetőt, mivel gyarapodik idén Dormánd?

– Örömmel számolhatok be arról, hogy két játszótér megépítésére is sikerrel pályáztunk a Magyar Falu Program keretében. Jóllehet, ebben a kategóriában legfeljebb ötmillió forintig terjedhet a támogatás mértéke, ez nekünk, s különösen a gyerekeinknek, nagyon sokat számít – mondta Rajna Kálmán.

– Úgy tudjuk, az óvodájuk felújítása is folyamatban van. 

– Az eredetihez képest jóval gazdagabb tartalommal újul meg nem csak az óvodánk, de az iskola is. Menet közben ugyanis – a TOP-os energetikai programban való sikeres pályázatunknak köszönhetően – nagyon komoly összeget, 111 millió forintot nyertünk az óvoda és az iskola együttes energetikai felújítására. Ennek a beruházásnak része a tetőszigetelés, a napelem kihelyezése, a hőszigetelés, belül kazánok, hőszivattyús bojler felszerelése. Jelentős, legalább 40 százalékos energetikai megtakarításra lehet számítani, ami egybeesik a kormányzat azon törekvésével, hogy szükséges korszerűsíteni az energiatakarékosság érdekében. Év végére valószínűleg el is készülhetünk vele, hiszen a közbeszerzés április, május elején lezajlik. 

– A közösségi élet programjaira számíthatnak-e a falu lakói?

– Igen, mégpedig olyan módon szeretnénk új hagyományt teremteni, hogy a Remenyik Zsigmond-falunapot és a gyermeknapot, amelyek időben nagyon közel vannak egymáshoz, az idén már összevonjuk, s így tartjuk meg a kettőt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában