Nemzeti ünnep

2023.03.09. 11:39

Élő kokárdát formáztak meg a diákok az egri Pásztorvölgyiben

Szuperül nézett ki a csütörtöki flashmob.

M. H.

Élő kokárdát formáztak a tanulók a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Petőfi emlékévhez kapcsolódva, és a március 15-i ünnephez közeledve élő kokárdát mutattak be az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Az intézmény a nemzeti ünnephez kapcsolódva több programot is szervez – tudatta Kántor Zsolt intézményvezető. 

A tavalyi tanévtől kezdve a tehetséggondozást már alsó tagozaton is elindították, tíz csoportban, különböző tehetségterületeken tudják a kis diákok tudásukat bővíteni, mélyíteni. A tehetséggondozó csoportok működésének színesítésére több pályázatot is elnyert az iskola és ezzel együtt a csoportok tagjai, közölte.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A 2022-2023-as tanévben egy képzőművészeti pályázat mellett a Szellemszín tehetségcsoport is elnyert egy közel három és fél millió forintos pályázatot, melyet a Nemzeti Tehetség Program írt ki.

A 8-10 éves tehetséges tanulók a tanév során Petőfi életével, munkásságával, történelmi szerepével és műveivel ismerkednek meg. Keresik a költő egri kötődését, valamint meghívott előadók segítségével szélesítik ismereteiket. A pályázat keretén belül egy egész napos budapesti kirándulásra is mennek majd, ahol bejárják a március 15-i események helyszíneit, rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt a Petőfi Irodalmi Múzeumban, majd a nap végén színházlátogatással teszik még emlékezetesebbé a napot. A pályázat talán legszínesebb és leggazdagabb napjai a március 15-ét megelőző projekthét lesz.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A március 9-étől kezdődő programsorozatnak főszereplői első sorban a tehetséggondozásban résztvevő tanulók, de sok programon az iskola többi tanulója is részt vehet majd. Ezekkel a programokkal szeretnék a pedagógusok élményszerűbbé tenni a tanulást és a tudás elmélyítését. Kiss-Szemán Mónika, Fülöp Györgyi és Turcsányi Ottilia a pályázat gazdái, de az iskola minden pedagógusa maximálisan támogatja és segíti munkájukat.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában