Díjemelés

2023.03.26. 09:04

Elsejétől 20 százalékkal emelkednek a térítési díjak Gyöngyösön, és ez sajnos nem áprilisi tréfa

Az étkeztetés drágul a leginkább az emelkedő nyersanyagárak miatt.

Sz. Sz. I.

Az idősklub idén is térítési díj nélkül működik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Átlagosan húsz százalékkal emelkednek a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ fenntartásában működő szolgáltatások térítési díjai, tájékoztatott az önkormányzat. Közlésük szerint kivételt az étkeztetés jelent, aminek esetében 58 százalékos drágulással kell számolni az emelkedő nyersanyagárak miatt, azonban a sávos kedvezményrendszert továbbra is fenntartja a szolgáltató, és méltánylásra is van lehetőség. Az étkezés költsége az emelés után is nagyjából a piaci menüárak felét teszi ki. Az idősklub idén is térítési díj nélkül működik Gyöngyösön. A díjváltozásokról a Gyöngyösi Kitérség Többcélú Társulása már korábban döntött, az új térítési díjak a gyöngyösi testület döntését követően április elsejétől lépnek hatályba.

Az önkormányzat közleménye szerint a bölcsődei, óvodai és iskolai étkezési térítési díjak ugyancsak április elsejétől változnak. A gyermekek étkezéséért 15 százalékkal kell többet fizetni, ami az élelmiszerekre vonatkoztatott inflációnál jóval alacsonyabb mértékű emelés. Ennél nagyobb mértékű emelést csak az Északi Agrárképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium javasolt, így a mátrafüredi Hanák Kolos Kollégiumban 20 százalékkal emelkednek a térítési díjak. A gyöngyösi bölcsődékben a gyermekgondozás térítési díja nem változik, tette hozzá az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában