Tereprendezés

2023.03.19. 16:56

Fákat is kapott a kálvária Mezőtárkányban

A Szent István térnél találkoznak majd a tárkányiak.

S. S.

A kálvária környékét a közmunkások gondozzák

Forrás: Heves Megyei Hírlap

A Szalmás János és felesége támogatásából 1935-ben létrehozott kálvária 2022 őszén megkezdett felújítása, parkosítása idén tavasszal tovább folytatódik – tudtuk meg a település alpolgármesterétől. Pásztor István a Hírlapnak elmondta: a helyi Németh Út Kft. tulajdonosa, Németh Róbert nagy segítséget nyújtott a tavaszi tereprendezésben, így most már az alkalmas arra, hogy csemetékkel telepítsék be. 

– Önkormányzatunk közmunkásai is kivették és kiveszik részüket a munkálatokból. Az elöregedett cserjéket, tujákat, fákat még ősszel kivágtuk. A napokban hoztunk 28 tűztövist, 11 rózsatövet, 6-6 oszlopos és bokor tiszafát. Ezeken túl telepítünk még néhány kocsányos tölgyet is – sorolta az alpolgármester. 

Megtudtuk: a stációk környezete is megújul. A kálvária hátsó részének egy szakaszára új kerítést terveznek. Ezekkel a munkákkal március végére végeznének, hisz a kálvária és a szomszédságában lévő Szent István tér a július 8–9-én esedékes XXI. Tárkányok Találkozójának egyik kiemelt helyszíne lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában