Vadászat

2023.03.28. 10:44

Két aranysakált leterítettek, ritkították a róka- és a borzállományt is Hevesben

Dél-Hevesben ismét dúvadgyérítési hetet tartottak a vadászok, aranysakálokat is kilőttek.

T. B.

A januári, megyei szintű után március közepén térségi dúvadgyérítő hetet tartottak Dél-Hevesben. Az Országos Magyar Vadászkamara honlapján közzétett beszámoló szerint a Pélyi Tiszatáj Vadásztársaság – Lázár Viktor hivatásos vadász kezdeményezésére és szervezésében – hirdetett meg a saját, valamint a vele közvetlenül határos Duna-Tisza közi vadgazdálkodók részére. A hetet március 19-én Tarnaszentmiklós közelében zárták, ahol a házigazdákon kívül a Forrás (Heves), a Tiszanánai Természetbarátok Környezet- és Vadgazdálkodási Egyesülete, az Alba (Kisköre), a Wild-Farm (Tiszasüly), továbbá az Ördöghát (Jászkisér) vadásztársaságok is megjelentek.

A dúvadgyérítési hetet annak köszönhetően tarthatták meg ismét, éltek a Heves vármegyei vadászati hatóság által az apróvad szaporodási időszakára tekintettel kiadott, vadászati idényen kívüli elejtésre vonatkozó engedéllyel. Tarnaszentmiklós környékén kilőttek 2 aranysakált, 35 rókát, valamint 13 borzot, 1 dolmányos varjút, valamint 3 szarkát is. A gyérítésben szinte kizárólag az érintett vadásztársaságok hivatásos vadászai vettek részt. Vona Dénes, a vendéglátó vadásztársaság elnöke, valamint Nagy Szabolcs vadászmester köszöntői után a megjelentek a teríték melletti tiszteletadást követően közös vacsorával zárták az eredményes hetet, írta beszámolójában Kovács Imre, a Mátra-alja-dél-hevesi tájegység fővadásza.

Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában