Aranykapu

2023.03.07. 12:02

Kibújnak az Aranykapu alól, jobb szolgáltatást ígérnek

Bükkszenterzsénbet és Istenmezeje önkormányzata úgy döntött, kilépnek a kistérségi Aranykapu Humán Szolgáltató Központból. Júliustól saját erejükből oldják meg a szociális feladatokat a két településen.

B. K.

Ortó Szilárd polgármester

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Évtizedes tagság után Bükkszenterzsébet és Istenmezeje önkormányzata kilépett a pétervásárai Aranykapu Humán Szolgáltató Központból - közölte internetes közösségi oldalán Ortó Szilárd, Bükkszenterzsébet polgármestere. 

- Létrehozzuk új, saját szociális intézményünket idén július elsejétől - fűzte hozzá, majd így folytatta: 

- Önállóan végzett tevékenységünk lesz a házi segítségnyújtás, a családsegítő szolgálat és a jelzőrendszeres szolgálat. Az újonnan létrejött önkormányzati intézménnyel így további 4-5 munkahelyet teremtünk, az évi költségvetésünk ezen a területen hozzávetőlegesen 25 millió forint lesz.

A jelenleg 12 település által fenntartott pétervásárai székhelyű Aranykapu költségvetése a községvezető véleménye szerint teljesen átláthatatlan. A dolgozók valós számát még hivatalos kérésre sem sikerült megtudniuk.  

Döntésüket az is indokolta, hogy az idei évvel négyszeresére nőtt a Pétervásárának önkormányzati hozzájárulásként befizetendő összeg településenként, amelyet a térség polgármesterei - kivéve Bükkszenterzsébet és Istenmezeje helyhatóságát - a legutóbbi kistérségi ülésen megszavaztak.

Portálunk érdeklődésére Ortó Szilárd elmondta, a településükön minden adott a feladat felelősségteljes, az eddiginél jobb színvonalú ellátására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában