Olvasóink szavaztak

2023.03.09. 17:25

Lakatos Márknak az Év embere díjhoz még Böjte Csaba atya is szívből gratulált + fotók

Lakatos Márk a gyöngyösi campus mesteroktatója vehette át az Év embere díjat.

Szabadi Martina Laura

Lakatos Márk (balra), Juhász Attila Simon (jobbra) és Kühne Gábor a díjátadón

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Felgyorsult világunkban figyelnünk kell a hírversenyre is fő alapelveink mellett, mely szerint hitelesen, tisztességesen, felkészülten közvetítsük olvasóinknak a megye történéseit. Ugyanakkor azt is vállaltuk, hogy igyekszünk azon kiemelkedő személyeket és közösségeket is bemutatni, kik környezetükben értéket teremtenek, maradandót alkotnak. Viszont éppen ebben a felgyorsult világban talán kevesebb figyelmet kapnak – mondta Kühne Gábor, a Heves Megyei Hírlap és portálunk főszerkesztője csütörtökön, az Év embere és az Év sportolója díjátadón Egerben, a megyeházán. Kiemelte, a fentiek miatt indult a Hét embere sorozat s ugyanezen okból az Év embere szavazást.

– Olvasóink dönthetnek arról, hogy idén ki kapja a címet. Több mint 30 ezer szavazat érkezett, ez erős visszaigazolása annak, hogy a vármegye közvéleményét nagyon is foglalkoztatja, ki is kapja az elismerést – mondta. Majd megköszönte az olvasóknak, a jelölteknek és a Heves Vármegyei Közgyűlés elnökének, hogy támogatták a kezdeményezést.

Az Év embere szavazáson Lakatos Márk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának mesteroktatója kapta idén a legtöbb szavazatot. A mesteroktató dolgozta ki a gyógy- és fűszernövény szakot a campuson. A kétéves képzés tematikája a ­gyűjtés, termesztés, feldolgozás, s a fitoterápia, tehát a gyógynövény alkalmazása. Szakmai gyakorlatokat tart a hallgatóknak, és a szak valamint az oktató is nagyon népszerű a gyöngyösi hallgatók körében. Dolgozott együtt a néhai bükki füvesemberrel, illetve Böjte Csaba dévai gyermekotthonában lassan tíz éve segíti a gyógynövénytermesztést, amit pedagógiai céllal alkalmaznak. A ferences szerzetes maga is gratulált neki, mikor kiderült, a mesteroktató kapta a legtöbb voksot.

Forrás: Heves Vármegyei Közgyűlés

– A campus Aranykréta vándordíjának köszönhető, hogy a Hét embere lettem. Az már maga is egy óriási erkölcsi elismerés volt, melyet a hallgatók adtak nekem sok kiváló oktatójuk között. Az Év embere versenyben közel negyvenen fogadtuk a jelölést, ez azt jelenti, hogy ennyi életút versenyzett. Végignézve láttam, hogy mindannyian a saját munkájuk területén, vagy a hivatásukon kívül igyekeznek tenni embertársaikért, környezetükért, hogy jobb legyen a világ. Akik voksoltak, olvastak, értékeket ismertek meg. Hatalmas megtiszteltetés mindez nekem, úgy is, hogy nem vagyok tősgyökeres megyei – emelte ki. Elmondta, persze már abszolút otthon érzi magát rég, teljes mértékben megtalálta a számítását, szereti a megye természeti környezetét, hegyeit. Azt is elmondta kérdésünkre, újdonságot nem tervez a közeljövőben, ám ez nem jelenti az, hogy hátradőlhet.

– Ez nem egy kőbe vésett ismeretkör. Új szakmai információk, technológiák jelennek meg, s ez engem is arra sarkall, hogy lépést tartsak a változó világgal. A hallgatóimnak látniuk kell, hogy biztos vagyok a dolgomban, hiszen rögtön észreveszik, ha nem így van. Megszületett ez a szak, ez a gyermek, s ezt a gyermeket fel kell nevelni. Ez az új kihívás – fogalmazott.

Dr. Juhász Attila Simon, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, főszerkesztőnk szerette volna, hogy a történelmi megyeháza adjon otthont az eseménynek, annak érdekében, hogy méltó helyre kerüljön az esemény. 

– De nem a falaktól, az emberektől méltó egy rendezvény. Az ő teljesítményük, a kemény munkájuk, a lelkesedésük és az otthonuk szeretete adja meg a rendezvény rangját. Sok siker kívánok minden díjazottnak a szakmai és magánéletében egyaránt. Bizonyosan nagy büszkeség, szívmelengető érzés mikor önökért szól a Himnusz – húzta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában